Egy modern 100-120 literes villanybojler megközelítőleg mennyit fogyaszt havonta?
A használati szokásoktól, személyek számától függ.
Vezérelt áram, vagy rendes?
Nálunk 2 főre, vezérelttel minimális, de mi csak hétvégén fürdünk otthon.
Valakitől olvastam itt, hogyha naponta ki van fogyasztva, akkor kb. 8-10ezer, de én ezt sokallom.
"Valakitől olvastam itt, hogyha naponta ki van fogyasztva, akkor kb. 8-10ezer, de én ezt sokallom."
Ez teljesen reális összeg. Egy átlag villanybojlerrel 1 liter vizet 1 fokkal felmelegíteni kb. 5 fillérbe kerül. Egy 100 literes bojler felmelegítése 60 fokra (10 fokos bejövő vizet feltételezve) 0,05*100*(60-10)=250 forint, alkalmanként. Ha minden nap kifogyasztják akkor ez 7500 havonta, és akkor csak az egyszeri felfűtésről beszéltünk, a hőn tartásról nem. Mindezt persze nem vezérelt áramról.
Havi szinten jelentem le a villanyórát, és 80-100kWh a havi fogyasztása a 120 literes Hajdu bojleremnek 4 főre (1800wattos betét van benne), de mosogatást géppel intézzük, tehát főleg fürdésre melegíti a vizet. Kicsit függ az évszaktól, mert nem mindegy, hogy milyen hőmérsékletű a hidegvíz. Bojler mindig megy, mert a tönkrement kapcsolóórát a szolgáltató nem tudta cserélni, hanem kikötötte. Ez némi többletfogyasztást eredményez, +10-20kWh.
Amennyiben úgymond éjszakai áramra van kötve, ami ha jól tudom Eon területen B djíszabásnak felel meg, ez 23,53Ft, akkor 100kWh esetén, 2353Ft
ha viszont nappali áramon van, akkor legrosszabb esetben is 4342Ft
80 literes havi 20000 nalunk.
12-14 orat fut naponta.
Nem sporolunk a vizzel.
(Vizdij havi 10000.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!