Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » 10cm es válaszfalra fel...

10cm es válaszfalra fel szabad fúrni 120 literes villanybojlert?

Figyelt kérdés
Megtartja szerintetek, vagy azt csak főfalra szabad?

2021. nov. 17. 22:02
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Sima válaszfaltégla Porotherm. Akkor érdemes még vakolás elött ezt a konzolt az átmenőcsavarokkal felszerelni és rávakolni. Akkor nem is fog látszani a vaslemez.
2021. nov. 18. 08:33
 12/15 anonim ***** válasza:
42%
Egy válaszfal be van kötve a főfalba, azért az nem csak úgy áll önmagában és illő beszorítani (befeszíteni) a mennyezet és az aljzat közé, na ez utóbbi rendszerint elmarad, mert tökölős feladat. Egy válaszfalat a mennyezet találkozásánál úgy volna illő befejezni, hogy lemérik kb. a méretet, az utolsó tégla magasságát. Kicsivel magasabbat vágnak, mint amekkora kellene és átlósan vágják azt félbe. Majd az így keletkező deltával lehet a falat normálisan befejezni, mert így be lehet feszíteni a mennyezet és az aljzat közé a falat. Ha ez elmarad és úgy kb. befejezik, egy kis vakolót kennek a tetejére, amivel önmagában nem tudod ezt normálisan kivitelezni, mégrosszabb, nem kennek és purhabot fújnak be, akkor az úgy egy szar! 120-as bojler 10-es válaszfalon azért is problémás, mégha átmenővel is teszed fel, mert az a fal is meg van könnyítve pont a bojlernél, hisz ott áll fel a hideg-meleg vízcső és a csepegtetőkiállás! Nem merném rárakni! DE azt nem muszáj elfelejteni, hogy helyileg ott legyen! Zártszelvény, elég egy 2-3cm-es, két végére laposvas, hogy lelehessen fúrni, ebből készítesz kettőt, a köztes távolságot beállítod a felfogatótávolsághoz, ebbe menetesszárat rögzítesz és ezt rögzíted a mennyezethez és az aljzathoz. A falra ragasztasz előtétfalat (gipszkarton) így sík alá kerül majd a konzol, nem látszik! Ez így tuti! A 10-es falra (ami ki is van könnyítve) arra 150 kilót lógatni, pláne ha úgy épült ahogy az rendszerint szokott, az kicsit para, még úgy is, hogy egy bojlernál inkább nyíróirányú terhelés van, mint sem húzóirányú!
2021. nov. 18. 08:55
 13/15 anonim ***** válasza:
44%
Szüleim társasházban laknak és ott csomó fürdőben úgy van, hogy a külső falról áttették a válaszfalra a bojlert, mert kivették a kádat és spájzot elválasztó falra tették. 10 centis, 60-as években épült tégla.
2021. nov. 18. 12:09
 14/15 anonim ***** válasza:
18%

10 vagyok!

Ebben az esetben én szintén hegeszteném a konzolt, így laposabb és a vakolat könnyedén eltakarja. Ha egy lemezre van ráhegesztve a 2 menetesszár akkor biztosan nagyobb erőt visel el. kb 60x15x3 as vaslemezzel szerintem már igen túl van méretezve. Szemben az én 2 db 10x10x3-aimmal.

A bojler felöli oldalra nem raktam semmit! Csak a 2 db anya 2 db alátét. A Hajdú bojler a saját konzolján lóg. Nem erőltetem ezt a verziót, lehet meg lehet volna jobban is csinálni, de a tény az, hogy 20 éve ott van!

Ha le akart volna esni, már lett volna rá ideje bőven.

A bojler alatt van a kád. fali csappal, mellette a mosógép víz és szennyvíz kiállása, + a bojlernek is be van vésve a biztonsági szelepnek a lefolyó cső. A fal másik oldalán kb a mosógéppel szemben van a konyhai mosogató, tehát ott is van 2 víz és egy lefolyó kiállás.

Hülye ötlet volt annak idején berakni a bojlert és a mosógépet a fürdőbe, de már épül az utód ott külön lesz minden :)

2021. nov. 18. 12:12
 15/15 anonim ***** válasza:
37%

Nekem a társasházban sajna mindenütt 5!! centisek a válaszfalak!

A felújításkor 5 éve egy 80 literes Ariston Velis lett felrakva(ami magában is elég nehéz).

Már nem emlékszem,hogy 10-,vagy 12-s átmenő menetes szárat használtunk,de azt tudom,hogy a másik oldalon a budi van,-oda 2 db 50 centis laposvasat tettünk. a laposvas(ak)8 centi szélesek,5mm vastagok.

2021. nov. 19. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!