Milyen hosszú magnézium anód kell a Hajdú 120L-es fekvő (zv120) bojlerhez?
Figyelt kérdés
Vannak 19,22,27,40 centisek, gyárilag a 19 van írva, de ha hosszabb nem tartósabb? Az utángyártott (nem gyári) gagyibb minőség vagy csak olcsóbb, és azt érdemes megvenni?2022. jan. 17. 01:05
1/5 anonim válasza:
A legnagyobb boylerbe a leghosszabb kell.
Cserélni kell az alaplap tömítést is.
Természetesen ki is kell pucolni.
2/5 anonim válasza:
Én maradnék a gyárinál, az biztosabb. Nem tudni, hogy az utángyártott milyen minőség( anyagkeverék). A bojler kilyukadásának megelőzése többet ér.
3/5 anonim válasza:
Víz keménységétől függően akár évente, kétévente vízkövet el kell távolítani a bojlerből! Évente nem fog elfogyni a 19cm-es anód sem, de ha kétévente kell szétszedni, akkor már jobb cserélni azt is, még ha nem is fogyott el teljesen. Egy 3000 forintos tételen van szó! Egy szélsőséges esetben évi 3000 forintos kiadáson! Ami napi 8 forintot jelent!!! Attól, hogy nagyobb az anód, a kitisztítás gyakoriságán azzal még nem segítesz, de tehetsz bele nagyobbat is! Értsd egy bojlert nem azért kell szétszedni, mert feltehetőleg már elfogyott az anód, hanem azért, mert a vízkő mennyisége már nagymértékben akadályozza a víz felmelegítését!
4/5 anonim válasza:
gyári anód a biztos. A cég két évenkénti tisztítást javasol, én öt év múlva szedtem szét, már csak az anód-csonk volt látható.
Megoszlanak a vélemények, legközelebbi tisztításnál a leghosszabbat teszem bele.(ha jó, ha nem)
5/5 A kérdező kommentje:
Nem akarom két évente cserélni, az tuti. A fekvő bojlerben a rajz szerint ferdén van az anód, és nem vagyok benne biztos, hogy mekkora fér el a hosszabbakból.
2022. jan. 17. 09:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!