A csalánt áztatni vagy forralva(tea) jobb levéltrágyának?
Melyik tartalmaz több mikro,makro elemet?
A 3-4 napot áztatott csalán vizben vagy pedig a 15 percen át forralt csalánlé 100c-n?(csalántea)
Melyik a jobb a növényeknek?
Tavaly csináltam próbaképp 10 napig volt a vizben! Naponta kevertem,csak sajnos a csalán szétment benne igy nem lehetett még leszürve sem permetezni.Igy tehát kiöntöttem a fák tövéhez.
Igy van! Szinte mindenhol ugyan azt irják.
De gondolom a kifözött tea is jó levéltrágyának.
Csak azt nem tudom melyik gazdagabb tápanyagban?
Miért nem lehetett leszűrve permetezni?
Szét kell rothasztani a sejteket.
Ez 10-14 nap.
Szar szaga lesz.
Forralással nem fog kioldódni annyi tápanyag.
Kiforralással szerintem is minden ami értékes, az károsul benne....
Két másik módszert olvastam, egyik a "rothasztás",
másik pedig hogy csak 1-2 napot áztatod és veszed le alóla a vizet. (Igaz én levéltetű elleni módszert kerestem, ott olvastam, nem levéltrágyázásként, de szerintem mindegy...)
Nemrég csináltam én is rothasztottat, de nem mertem még én se a szórófejes flakonba tenni, félek eldugul, pedig már többször szűrtem.... :)))
A forrázottból emberi fogyasztásra alkalmas gyógytea készül.
Előtte azonban meg kell szárítani.
Ha inni akarod, egyáltalán nem kell szárítani. Miért is kéne? Frissen több tápanyag van benne, a szárítás csak egy tartósítási mód.
De a kérdéshez: nálam egész nyáron ott vannak a vizestartályban. Ami szétmállik, az is. Mikor belemerítem a locsolót, többnyire nem jön vele növényi rész, de ha mégis, az se baj, kilocsolom.
Ha locsolod és a gyökér veszi fel, az épp ugyanúgy eljut a levelekhez, ebben biztos lehetsz.
Kifejezetten levéltrágyára nem megelőzésképp van szükség, vagy amikor egyszerűen csak tápanyaggal akarod ellátni a növényeidet. Az akkor kell, mikor valami sürgősen kell, és a levélen gyorsabban felszívódik.
Ha nincs hiánybetegséged, akkor mehet nyugodtan a földre.
Ha mindenképp permetezni akarod, és a szűrés nehézkes, akkor valamilyen vászonzsákban áztathatod. Nem krumpliszsákban, mert akkor a növényi részek ugyanúgy fognak úszkálni. Ha van vmi durvább szövésű, vagy akár sűrű szövésű függönyanyagod, abban is tökéletesen kiázik, amire neked szükséged lesz, az kijut belőle a kavarásnál, ami meg problémás, az bent marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!