Mtd fűkaszába az üzletekben vett 2T olaj jobb, vagy a stihl olaj jobb Keveréknek?
Azt nézd, hogy minimum fél szintetikus legyen az olaj.
Kétütemű motoroknál nincs olyan, "hozzá való" olaj, ez csak marketing a gyártóknál, hogy az ő terméküket vegyed.
Minél jobb minőségű, vagyis minél kevesebb ásványi olajat tartalmaz a keverék, annál kevesebb leakaródás (korom) keletkezik a motorban.
Kevesebb lerakódás=hosszabb élettartam.
Meg az sem elhanyagolható, hogy nem fogja okádni a füstöt, ha részben szintetikust használsz.
A Sthil zöld színű keverő olaj (fél szintetikus) egyébként nem rossz, én is azt használom. Évi kb. 5 litert használok el belőle, árban ez a legjobb szerintem.
Kínai motorba a legolcsóbb is jó.Én a legmárkásabbat vettem,7 hónap után mégis javíthatatlanná vált . A szervizek nem vállalták a javitást mert többe jött volna mint 1 új.Vissza vitten oda ,ahol vettem .A boltvezető felhivta a fő forgalmazót.
Meglepő választ adtak.MTD fűnyirók csak hobbi gépek,a garancia 6 hónapra szól.Aztán részletezte miből tevődik össze az eladási ára .A jó minőséget meg kell fizetni.
Az olajos flakonon ezt a jelzést keresd: API TC.
Ez az olaj teljesítményszintjét jelöli. Mai 2t motorokba ez való. Nem API TA, TB(pl.arol 2t) Előfordulhat API TC+ illetve API TC++ jelzés is. Ezek ugyan olyan kenőképességű olajok, csak alacsonyabb füstkibocsájtással és kisebb lerakódási hajlammal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!