Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ha villanyszerelő nélkül...

Tamas3791 kérdése:

Ha villanyszerelő nélkül magam szeretném felújítani a villamos hálózatot a házban azt megtehetem?

Figyelt kérdés

mindent meg tudok csinálni amit egy villanyszerelő tudna a házban

a vezeték csőben megy, ki tudom húzni/cserélni

kapcsolók, konnektorok ki tudom cserélni

ha kész lenne, azt ellenőriztetni kell vagy kell egyáltalán valamit bejelenteni ezzel kapcsolatban?

2022. febr. 6. 21:46
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

:)

Én erre sehogy, ugyanis nem vagyok regisztrált szerelő! Továbbítom kollégámnak, Ő biztos, hogy elvállalja, de 100%, hogy nem maradhat a fa szekrény!

Elméletben eltudom neked mondani, hogy mi hogyan történik, mert együtt dolgozunk, láttam már számos körülményt ahhoz, hogy ha nem is minden esetben, de úgy nagyjából a legtöbb esetnél eltudom mondani mi a járható út.

Ha az vagy, akire gondolok, akkor rajtam kívül is még jópáran írták neked, hogy amperemelést abba a madáretetőbe nem fogsz tudni igényelni!!!

Ha meg ez egy elméleti kérdés, és az általad vázolt részletesebb körülményeket hagyjuk és csak úgy kell erre válaszolni, hogy amennyiben egy reg.szerelőt megkeresel ezzel, hogy amperemelést szeretnél igényelni, akkor már leírtam úgy gondolom közérthetően, hogy mi történik. A reg.szerelő a mért szakaszt szabványosítja, amennyiben a villanyszerelő lespórolta az év. relét, akkor felrak egyet. A mérőóraszekrény, amennyiben műanyag szekrény, (lényegtelen, hogy most szabványos vagy sem), ezt követően beadható az A emelési kérelem, további teendő nincs, azonban ha fa szekrény, akkor azt cserélni kell az aktuálisan elfogadható mérőóraszekrények egyikére, továbbá amennyiben ha a méretlen vezeték nyomvonala áthaladna padlástéren, akkor azt is újra ki kell építeni úgy, hogy az kizárólag a főfalon (a falban vagy falon kívül!) közlekedjen! Szóval esetedben is ezt kell megoldani! Fa szekrénybe amper emelést nem kérhetsz! Műanyag szekrénynél van annyi engedmény (és még jó, hogy van!) hogy amennyiben ha az csak a korábbi évek szabványainak megfelelő, attól még amperemelést lehet igényelni. Azonban arra vigyázni kell, hogyha lekötnek a hálózatról (tartozás okán), akkor utána a visszakötés 30 napot meghaladóan már új bekötésnek számít. Itt előfordul tapasztalatom szerint egyéni elbírálás (csóróknak visszakötik!) de szigorúan véve új bekötés esetén meg már szintén nem fogadják el a fa szekrényt!

Ugyan van rá ellenpélda is de van példa is arra, hogy a már nem szabványos műanyag szekrényt sem fogadják el, amiben korábban a mérésed minden további nélkül megvalósult!

Mérhetetlenül túlbonyolított ez az egész, kiváltkép E.on területen!

2022. febr. 7. 11:24
 22/24 qkker1 ***** válasza:
80%

"De akkor ahhoz az előzőek alapján nem kell szakember, mert ami a házon belül van az az én dolgom"

És a börtönbe is te mész, ha hibás szerelés miatt valakit agyonbasz az áram!

2022. febr. 7. 19:23
 23/24 anonim ***** válasza:
60%

Sokan azt hiszik, hogy ők is tudnak villanyt szerelni.

Bekötik valahogy azt a pár szines drótot, és láss csodát:MŰKÖDIK!

Csak hogy ez a szakma 5%-ban szól a működésről! A többi meg a biztonságról.

Arról a fajta biztonságról, aminek fenn kell maradnia 20-30 évig. Karbantartás nélkül...

Hogy ki mennyire felkészült a villanyszerelésben az akkor derül ki amikor baj van.

2022. febr. 7. 22:56
 24/24 anonim ***** válasza:
Megcsinálhatod persze, de inkább azt javaslom hogy beszélj egy szerelővel, mond meg neki hogy te kivésel, becsövezel-dobozolsz mindent /ha belemegy/ ne vakolj telibe le semmit csak gipszel fogasd meg, kérd meg hogy adjon instrukciókat hozzá, természetesen ezt ingyen ne várd el senkitől. Ha kész vagy nézzen rá, ha jó a csövezés, értem ezalatt hogy erőlködés nélkül áthúzható a megfelelő keresztmetszetü vezetékekkel, akkor onnan már villanyszerelő folytassa tovább, jobb ha a szerelvényeket is ő teszi fel. Az igazság amúgy az hogy sokszor egy másik villanyszerelő csövezése után is rossz behúzni vezetéket nem feltétlen azért mert rosszul csinálta csak adott lakást be lehet csövezni többféleképpen is olyankor neked ki kell találnod hogy "mire gondolhatott a költő".
2022. febr. 9. 18:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!