Roncs vályogházban lakom, napelemes pályázaton nyerhetek?
Milyen tető, srácok...?
Hol a tető a legnagyobb baj? Energetikailag kell megfelelni! Egy vályog k.... távol áll attól! Már akkor sem pályázhatsz, ha csak kétrétegű üveg van a nyílászárókba, nem hogy a tető beázik...
Dehogynem lehet pályázni vályogház.
A tető állapota viszont rendkívül fontos, azért a napelem nehéz cucc, el kell, hogy bírja, valamint a házban lévő vezetékek állapota is fontos.
De a legfontosabb, hogy az utcában lévő villamoshálózat alkalmas-e arra, hogy te napelemekkel kapcsolódj a rendszerre?
Ja, lehet, igen! Hülyeséget írtam! Elnézésetek kérem!
Evidensnek vettem, hogy a fűtés korszerűsítéssel egybekötött napelemes pályázatról van szó!
Tegnap átrágtam magamat az egész pályázaton és ezért úgy gondolom, hogy esélytelen a dolog.
De az a biztos, ha rászánsz egy fél napot és végig olvasod.
(Nem egy könnyű olvasmány még felsőfokú végzettséggel sem.)
Na megtaláltam, mert tegnap óta megváltoztatták az oldal kinézetét.
Ezt olvasd át + a mellékleteket.
Hajrá!
Akkor kérj erről véleményt egy olyan cégtől, akik készítenek energetikai tanúsítványt, mert én mernék rá fogadni, az 5. válaszolóval ellentétben, hogy vályogháznál elutasítják a pályázatod.
"A pályázatok a benyújtás sorrendjében kerülnek feldolgozásra. A befogadott pályázatok
szakmai (műszaki / energetikai), illetve pénzügyi szempontok szerint kerülnek értékelésre.
FIGYELEM! A nem megfelelő energia- és költséghatékonyságú pályázatok elutasíthatóak"
Erre alapozom a feltételezésemet, de konkrét válasz erre tény, hogy nincs!
Az 1. ütem után lesz erre igazából egy válasz, akkor már látható lesz, hogy bírálják ezt el valójában.
Amivel még sokan nincsenek tisztában, hogy amit nem támogatnak, az az energetikai tanúsítvány elkészítése és a mérőórahely korszerűsítése. Vállalni kell, hogy ezután a fűtést villannyal oldod meg (ha jól értelmeztem a pályázatot), és ehhez szükséges 1. villanyóraszekrény korszerűsítése, 2. (ha van vezérelt óra) a vezérelt mérőóraszekrény korszerűsítése, 3. H tarifás óraszekrény beépítése. 3 óraszekrényt kell beépítsél, ennek összege bőven fél millió forint felett van (megmondani nem tudom pontosan mennyi, mert most van épp óraszekrény csere, értsd másfajta szekrények lesznek), szóval azért teljesen üres zsebbel ennek nem lehet nekiugrani!
Ami az én véleményem erről a napelemes őrületről, hogy:
Fűteni télen fogsz. Energiát termelni inkább nyáron! Korábban éves elszámolással működött az oda-vissza mérő, azaz évente egyszer elszámolás volt. Mennyit termeltél, mennyit fogyasztottál, a nagyobból kivonták a kisebbet és vagy ők fizettek vagy te. Most havi elszámolás van! Érted? Szóval nyáron termelsz, de annyit nem fogyasztasz. Nyári hónapokban túltermelsz, kapsz (asszem) 9 forintot kW-onként. Télen nagyon esélyes, szinte biztos, hogy többet fogyasztasz, mint amennyit termelsz, fizetsz kW-onként 22 forintot!
Konkrétan a kérdésedre válaszolva nem nézik meg a tető állapotát! Annak a telepítéshez megfelelőnek kell lennie, ez anyagilag nem támogatott, hogy az megfelelő legyen (ennyiben tér rá ki a pályázat emlékeim szerint)! A kivitelező utasíthatja el annak telepítését, ebből számomra ez következik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!