Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Vályogháznál hogy tudom...

Vályogháznál hogy tudom megállapítani milyen vízszigetelés van?

Figyelt kérdés
Hogy tudom megállapítani hogy milyen alapja van a háznak? CSOK miatt kérdezem, nem sokára jön az értékbecslő, kíváncsi vagyok ő hogy fogja ezeket megállapítani. Én vagyok a vevő.

2021. okt. 16. 09:31
 1/5 anonim ***** válasza:

Vízszigetelést bemondás alapján ( injektálva ha volt), vagy megbontja a vakolatot, akkor látható.

Alap attól függ, vagy látni egy részét, vagy feltárással.

2021. okt. 16. 11:38
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg a építési idő és helyi szokások adhatnak támpontot.
2021. okt. 16. 11:38
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az eladó azt mondja hogy beton alap, bitumenes szigeteléssel. Ami nem rossz megoldás ha jól tudom... De ezek szerint csak "rombolással" lehet hitelesen utána járni!?
2021. okt. 16. 16:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen. Félreeső helyen megbontani az alap és fal találkozásánál. Ettől függetlenül, ha nagyon régi, vagy 40 év feletti, már sérült is lehet a szigetelés. Bitumenes papírt raktak, amit lehet szinplán, duplán, volt vékonyabb kivitel is még. Tehát jó ha van, de réginél jobb végignézni a falat nedvességmérővel.
2021. okt. 16. 18:59
 5/5 A kérdező kommentje:
Nedvességmérővel nem lett végig nézve, de szemmel nem tapasztalható felázás se kívül, se belül. Nyilván ez nem a legjobb ellenőrzési módszer, de egyenlőre ennyit tudok tenni.
2021. okt. 16. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!