Hogyan újítanád fel ezt az 54 éve épült házat? Hogy lehetne modernebb?
Örököltem egy házat, de egyelőre nincs ötletem, hogyan variálhatnánk, modernizálhatnánk, hogy megfeleljen nekünk.
Rólunk: 4 fős család (+ 1 kutya). Amerika konyhás nappalit szeretnénk egy kisebb kamrával/spájzzal.Ezen kívül kell azért 3 hálószoba, 1 nagyobb , 2 kisebb, szeretnénk ha lenne egy fürdőszoba+wc a családnak, plusz egy apró wc+kézmosó külön . Plusz egy kisebb mosókonyha (mosógép,szárítógép,szennyes kosár beférjen)
Ötleteket szeretnék, amiből inspirálódhatunk.Felrakom az alaprajzot, mert egész délután tervezgettem, hogy lehetne, de valahogy nagyon rossz az elosztása és sehogy sem jön ki akkora hely...
Ha esetleg van ötleted, szívesen fogadom. :-) Írd le, kérlek!
Ami tuti: tetőcsere, ablak, ajtó csere, külső szigetelés, padlózat csere mindenhol
*Az alaprajzot én csináltam a meglévőről, nézzétek el, ha béna: az ajtók egyértelműek, a sárga valami meg az ablak :D
Olvasd el ezt a kérdést, akkor rájössz, hogy a kettéoszott szoba semmire sem elég:
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__lakberendezes__113558..
A környéken egy lakhatatlan, bontásra váró ház is 22 milliótól kezdődik, szóval ez jó környék :)
köszi a tippeket, ha osztás lesz, akkor a bejárat ott megszűnne a 23 nm-es szoba ki lenne húzva teljesen, hogy full kocka legyen az alaprajz, és úgy lenne elosztva a 2 szoba 3 fele, úgy azért már élhetőek szerintem
valami ilyesmi jelent meg a fejemben, kibővíteni teljes kockára elől, a bejárat átkerülne, hogy a jelenlegi előszobába érkezzünk, de előtte egy kis bővítés, hogy legyen egy kis szélforgó.
a 2 nagy szoba így szélesebb lennne, és úgy 3 fele osztani
a padláslejáró,pincelejárót megszüntetni, helyette csak egy lépcső ami egy padlásszobába vezetne... vagy vmi ilyesmi
aztán,hogyy ez kivitelezhető e nemtudom :D bár az, hogy a konyhából budi nyílik nem túl jó.. :(
kádár kocka pls :(
Hát ezen a rajzon már szinte minden arrébb csúszott, az ablakok is mind más méretűek, még a ház külső aránya sem stimmel.
Egyébként maga az alapötlet, azaz bejárat áthelyezése jó, ha megoldható. A kamra-vécé ablak viszont biztos nem jó lenne közösnek.
jaj azt persze nem közös ablaknak szántam, mindenhova külön pici ablak :) észre sem vettem , hogy ottmaradt csóri
hát kíváncsi leszek, hogy a szakember mit mond és hogy lehet élhetővé varázsolni
Amellett, hogy hány plusz ablakot bír el, és van-e olyan fal belül, amihez nem szabad nyúlni, na meg hogyan juttok le a pincébe, még a plusz tető lesz egy jó kérdés... + Hőszigetelés? :)
De ha már álmodozás, inkább a mostani ablak helyére raknám a bejáratot (esetleg még egy terasz? - ha már a magasság miatt nem lehet modern kertkapcsolat), és ha csak feljáró lesz a padlásra, akkor annak a lépcsője alá a kamrát. Ha meg helyet cserél a nappali és a konyha, akkor nem abból nyílik a vécé.
Szigetelés biztos kell és tetocsere is
Köszi az is jó ötlet, kíváncsi leszek a szakik mit mondanak majd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!