Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hogyan újítanád fel ezt az 54...

Hogyan újítanád fel ezt az 54 éve épült házat? Hogy lehetne modernebb?

Figyelt kérdés

Örököltem egy házat, de egyelőre nincs ötletem, hogyan variálhatnánk, modernizálhatnánk, hogy megfeleljen nekünk.

Rólunk: 4 fős család (+ 1 kutya). Amerika konyhás nappalit szeretnénk egy kisebb kamrával/spájzzal.Ezen kívül kell azért 3 hálószoba, 1 nagyobb , 2 kisebb, szeretnénk ha lenne egy fürdőszoba+wc a családnak, plusz egy apró wc+kézmosó külön . Plusz egy kisebb mosókonyha (mosógép,szárítógép,szennyes kosár beférjen)

Ötleteket szeretnék, amiből inspirálódhatunk.Felrakom az alaprajzot, mert egész délután tervezgettem, hogy lehetne, de valahogy nagyon rossz az elosztása és sehogy sem jön ki akkora hely...

Ha esetleg van ötleted, szívesen fogadom. :-) Írd le, kérlek!

[link]

Ami tuti: tetőcsere, ablak, ajtó csere, külső szigetelés, padlózat csere mindenhol

*Az alaprajzot én csináltam a meglévőről, nézzétek el, ha béna: az ajtók egyértelműek, a sárga valami meg az ablak :D

2021. szept. 14. 22:05
1 2 3 4 5
 41/50 A kérdező kommentje:
igaz.
2021. szept. 16. 18:37
 42/50 anonim ***** válasza:
Az én ötletem, hogy a bejárat a 23 nm-es szobára nyilna. Régi bejárat helyén lehetne ablak. Az előszoba így szoba lehetne, a 23 nm egybe nappali konyha. Nem túl nagy de elférhet benne minden. Egy boltívvel pl a közlekedőre. A másik szoba marad. A konyha is szoba lenne. A fürdő kamra egyben egy nagy fürdőszoba, hátsó részében a mosókonyha, vahogy szeparálva, nem kell téglafallal. Ígya vendégwc hiányzii, de esetleg a régi előszobából, vagy a közlekedőből le lehet választani egy szellőző rendszerrel.
2021. szept. 18. 08:13
 43/50 anonim ***** válasza:
62%

Olvasd el ezt a kérdést, akkor rájössz, hogy a kettéoszott szoba semmire sem elég:

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__lakberendezes__113558..

2021. szept. 18. 08:39
 44/50 anonim ***** válasza:
0%
Az egy kisebb szoba valószínűleg, bár nem is derül ki a kérdésből és a kép alapján nem lehet megmondani, mekkora. Itt talán - bár nem tudom, mennyire méretarányos ez az alaprajz... - kb. 2,3x5-ös? lenne egy szoba, ami gyerekszobának teljesen oké. Ovis korban még úgyis nagyrészt a nappaliba szivárognak be a gyerekek játszani egymással és a szülőkkel - egyébként ha még kicsik, a közös szoba ám sokszor praktikusabb is pl. lehet egyszerre kettőnek esti mesét olvasni, sulisként meg már inkább ülnek vagy fekszenek egy könyvvel vagy laptoppal (ha otthon vannak). Nem is szólva arról, hogy sokan örülnének még egy 2x3 vagy 1,5x4-5 m-esnek is, amibe tapasztalatom szerint pont befér egy ágy (ha belmagasság engedi galéria, mert az még bulisabb), asztal, beépített szekrény. Remélhetőleg nem 30 éves korukig fognak otthon lakni :) (Bár olyan ismerősöm is van, aki ennyi idősen is csak ekkorát bérel, hogy önerőre spóroljon...) Szóval minden igények és pénztárca kérdése. (Ahogy lehet, jobban megéri kisebb jobb környéken, ahonnan nem kell ingázni és ezért a gyerekeknek több lehetőségük van tehetségük szerinti különórákra járni meg helyben továbbtanulni, és többet ér majd örökségként, mint egy palota Kukutyinfalván, ahol 2 m-el szélesebb a szobájuk. De ez mind-mind egyéni döntés kérdése.)
2021. szept. 18. 10:08
 45/50 A kérdező kommentje:

A környéken egy lakhatatlan, bontásra váró ház is 22 milliótól kezdődik, szóval ez jó környék :)

köszi a tippeket, ha osztás lesz, akkor a bejárat ott megszűnne a 23 nm-es szoba ki lenne húzva teljesen, hogy full kocka legyen az alaprajz, és úgy lenne elosztva a 2 szoba 3 fele, úgy azért már élhetőek szerintem

2021. szept. 18. 13:51
 46/50 A kérdező kommentje:

[link]

valami ilyesmi jelent meg a fejemben, kibővíteni teljes kockára elől, a bejárat átkerülne, hogy a jelenlegi előszobába érkezzünk, de előtte egy kis bővítés, hogy legyen egy kis szélforgó.

a 2 nagy szoba így szélesebb lennne, és úgy 3 fele osztani

a padláslejáró,pincelejárót megszüntetni, helyette csak egy lépcső ami egy padlásszobába vezetne... vagy vmi ilyesmi

aztán,hogyy ez kivitelezhető e nemtudom :D bár az, hogy a konyhából budi nyílik nem túl jó.. :(

kádár kocka pls :(

2021. szept. 18. 14:18
 47/50 anonim ***** válasza:

Hát ezen a rajzon már szinte minden arrébb csúszott, az ablakok is mind más méretűek, még a ház külső aránya sem stimmel.

Egyébként maga az alapötlet, azaz bejárat áthelyezése jó, ha megoldható. A kamra-vécé ablak viszont biztos nem jó lenne közösnek.

2021. szept. 18. 15:08
 48/50 A kérdező kommentje:

jaj azt persze nem közös ablaknak szántam, mindenhova külön pici ablak :) észre sem vettem , hogy ottmaradt csóri

hát kíváncsi leszek, hogy a szakember mit mond és hogy lehet élhetővé varázsolni

2021. szept. 18. 15:25
 49/50 anonim ***** válasza:

Amellett, hogy hány plusz ablakot bír el, és van-e olyan fal belül, amihez nem szabad nyúlni, na meg hogyan juttok le a pincébe, még a plusz tető lesz egy jó kérdés... + Hőszigetelés? :)

De ha már álmodozás, inkább a mostani ablak helyére raknám a bejáratot (esetleg még egy terasz? - ha már a magasság miatt nem lehet modern kertkapcsolat), és ha csak feljáró lesz a padlásra, akkor annak a lépcsője alá a kamrát. Ha meg helyet cserél a nappali és a konyha, akkor nem abból nyílik a vécé.

2021. szept. 18. 16:19
 50/50 A kérdező kommentje:

Szigetelés biztos kell és tetocsere is

Köszi az is jó ötlet, kíváncsi leszek a szakik mit mondanak majd

2021. szept. 18. 22:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!