Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hogyan újítanád fel ezt az 54...

Hogyan újítanád fel ezt az 54 éve épült házat? Hogy lehetne modernebb?

Figyelt kérdés

Örököltem egy házat, de egyelőre nincs ötletem, hogyan variálhatnánk, modernizálhatnánk, hogy megfeleljen nekünk.

Rólunk: 4 fős család (+ 1 kutya). Amerika konyhás nappalit szeretnénk egy kisebb kamrával/spájzzal.Ezen kívül kell azért 3 hálószoba, 1 nagyobb , 2 kisebb, szeretnénk ha lenne egy fürdőszoba+wc a családnak, plusz egy apró wc+kézmosó külön . Plusz egy kisebb mosókonyha (mosógép,szárítógép,szennyes kosár beférjen)

Ötleteket szeretnék, amiből inspirálódhatunk.Felrakom az alaprajzot, mert egész délután tervezgettem, hogy lehetne, de valahogy nagyon rossz az elosztása és sehogy sem jön ki akkora hely...

Ha esetleg van ötleted, szívesen fogadom. :-) Írd le, kérlek!

[link]

Ami tuti: tetőcsere, ablak, ajtó csere, külső szigetelés, padlózat csere mindenhol

*Az alaprajzot én csináltam a meglévőről, nézzétek el, ha béna: az ajtók egyértelműek, a sárga valami meg az ablak :D

2021. szept. 14. 22:05
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
100%
Két szobából nem tudsz négyet csinálni!
2021. szept. 14. 22:13
 2/50 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem keress egy statikust. Jó lenne tudni, hogy melyik főfal és melyik csak válasz.
2021. szept. 14. 22:19
 3/50 anonim ***** válasza:
89%

NEM ártana a helyiségek méretét megadni méterben, a terület kevésbé érdekes.

Másrészt falakat kellene elbontani, ami nem biztos, hogy lehetséges, ehhez szakembert (statikus) kell megkérdezni!

2021. szept. 14. 22:21
 4/50 A kérdező kommentje:
Persze, ha oda jutunk keresni fogunk, de addig ötletek jók lennének, hogy egyáltalán lehet-e. Amúgy miért ne lehetne 2 szobából 4? Nem varázsolni szeretnénk, hanem teljesen átépíteni, átalakítani a jelenlegit. Attól még hogy most ott a konyha, lehet majd teljesen máshol is... :)
2021. szept. 14. 22:23
 5/50 A kérdező kommentje:
A méretet most így nem tudom, mert az alaprajzon a négyzetméter volt. :)
2021. szept. 14. 22:27
 6/50 anonim ***** válasza:
85%
Az a baj, hogy nem tudjuk megmondani, hogy lehet-e, ha nem tudjuk melyik falak üthetőek. Mert hiába lenne olyan elrendezés ami jó neked, ha ahhoz egy olyan falat kéne bontani amit nem lehet
2021. szept. 14. 22:28
 7/50 anonim ***** válasza:
88%

A hosszméretek nélkül még csak tippelni sem lehet.

Statikus nélkül nem lehet ötletek adni, mert a tartófalakat nem lehet megbontani és amíg nem tudod, melyek azok, addig hogy lehetne bármit is javasolni?

De abban igaza van az elsönek, hogy ezek eleve nem nagy szobák, nem túl sok mindent lehet tenni.

2021. szept. 14. 22:29
 8/50 A kérdező kommentje:
Persze értem, mindenképp hívni fogunk, csak addig jó lenne valami elképzelés :D a két szobában elől az ablakra merőlegesek a gerendák, ennyit tudok
2021. szept. 14. 22:31
 9/50 anonim ***** válasza:
85%

Én a 23 m2-es szobát lefelezném, úgy, hogy az egyik szoba az előszobából nyíljon, így lesz 2 kissebb 1 nagyobb szoba ha a másik marad ahogy van.

Konyha, közlekedő közti falat kiütném, ha tartó fal akkor azt át kell hidalni. Így nyitott tér lenne, hatalmas nappali konyha így se lenne de tágasabb lenne a tér.

Kamrát felezném megint, 1 spázj a másik fele meg vendég mosdó, az is a konyhából nyílna.

Mosó konyhának meg le lehet egy kis részt keríteni a nagyobb szobából,a fürdő falával azonos szélességűt, annyi, hogy a fürdő keresztül kéne bejárni. Ha nagyobb bontásba is benne vagytok akkor esetleg a lekerített rész faláig be lehet "tolni" az eredeti falat amin az ajtó van, így kaptok téglalap szobát és nem lesz benne egy kis beugró rész az elején ahigy belépsz a mosókonyha lerekesztése miatt.

Ez csak egy ötlet, sajnos nekem ez a m2 nem igazán mond sokaz, mert így nem annyira tudom a méreteket elképzelni, ha méterben lenne akkor könnyebb lenne. Én amúgy ezt mind gipszkarzonnal csinálnám, mert gyors és egyszerű.

2021. szept. 14. 22:32
 10/50 anonim ***** válasza:
100%
A 2 szobabol lehetne csinálni 3 szobát a jelenlegi fal kiütéssel. Eloszoba konyha közlekedő = amerikai konyhás nappali
2021. szept. 14. 22:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!