Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hogyan újítanád fel ezt az 54...

Hogyan újítanád fel ezt az 54 éve épült házat? Hogy lehetne modernebb?

Figyelt kérdés

Örököltem egy házat, de egyelőre nincs ötletem, hogyan variálhatnánk, modernizálhatnánk, hogy megfeleljen nekünk.

Rólunk: 4 fős család (+ 1 kutya). Amerika konyhás nappalit szeretnénk egy kisebb kamrával/spájzzal.Ezen kívül kell azért 3 hálószoba, 1 nagyobb , 2 kisebb, szeretnénk ha lenne egy fürdőszoba+wc a családnak, plusz egy apró wc+kézmosó külön . Plusz egy kisebb mosókonyha (mosógép,szárítógép,szennyes kosár beférjen)

Ötleteket szeretnék, amiből inspirálódhatunk.Felrakom az alaprajzot, mert egész délután tervezgettem, hogy lehetne, de valahogy nagyon rossz az elosztása és sehogy sem jön ki akkora hely...

Ha esetleg van ötleted, szívesen fogadom. :-) Írd le, kérlek!

[link]

Ami tuti: tetőcsere, ablak, ajtó csere, külső szigetelés, padlózat csere mindenhol

*Az alaprajzot én csináltam a meglévőről, nézzétek el, ha béna: az ajtók egyértelműek, a sárga valami meg az ablak :D

2021. szept. 14. 22:05
1 2 3 4 5
 21/50 mindentudó99 ***** válasza:
65%
A nagy szobát megfelezném. Előszoba is nagy abból levennék pár m2-ert mosó szobának. Kamrát megfelezném lenne egy ici pici spájz és egy plusz wc. Aztán ennyi nem bonyolítanám túl. Így toldani se kell hozzá. És ez lenne a legolcsóbb megoldás nem kellene szétverni a falakat. Bár nem tudom mennyire számít a pénz.
2021. szept. 15. 07:54
 22/50 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ez egy tök jó elrendezésű lakás, külön konyha (nem az amerikai konyhás fos), külön nyílnak a szobák, mindenhol ablakok, én biztos nem nyúlnék hozzá, 4 szobát nem lehet kialakítani, max hozzáépítéssel

újítsátok fel és maradjon így, ezt javaslom

2021. szept. 15. 08:22
 23/50 A kérdező kommentje:
Köszi az ötleteket, már ez is segített :)
2021. szept. 15. 08:46
 24/50 anonim ***** válasza:
68%

Az előszoba túl nagy, abból lehetne leválasztani egy kis szobát és a WC-t kézmosóval.

A konyha+kamra egybenyitásával lehetne a nappali+konyha.

2021. szept. 15. 09:07
 25/50 anonim ***** válasza:
81%
Esetleg a bejáratot a 23 nm-es szobába tenni, és abból leválasztani az előszobát és egybenyitni a közlekedővel, így a szoba kisebb lenne. És a 17 nm-es előszoba lenne egy szoba + WC a kézmosóval.
2021. szept. 15. 09:09
 26/50 anonim ***** válasza:
75%

Vagy még mindig a 23 nm-es szobából elvett és közlekedővel egybenyitott előszobán át el lehetne jutni a 20 nm-es szobába, és át lehetne oda tenni a konyhát, kamrát.

Ebben az esetben az előszoba lenne egy plusz szoba és a konyha+kamra lenne egy plusz szoba.

2021. szept. 15. 09:13
 27/50 anonim ***** válasza:
75%

Elég nagy az előszoba, ami lehetne konyha, hiszen azon nem zavaró, ha átjártok. Szóval ha meg lehet oldani, az előszobába raknám a konyhát - ettől azért még nem amerikai, de elfér egy étkező és a kertbe könnyebb kicuccolni egy leveses tállal. Kamra helyett meg sok beépített szekrény.

A konyha helyén így lehetne egy szoba. A kamrát meg vagy a szobához vagy a fürdőhöz csapnám hozzá. Mondjuk ha a szobához, akkor ott fér el több ember, ha a fürdőhöz, akkor meg ott :) Ha meg meghagyjátok, lehet belőle gardrób vagy dolgozó, vagy akár külön fürdőszoba az új hálószobához.

Ha a két - gondolom - gyereket mindenképp külön szobába akarod rakni, akkor vagy a fürdőt kell átrakni a konyha helyére. De ez elég költséges és lesz egy belső meg egy külső szoba, ahol a belsőbe a másikon és/vagy a fürdőn át lehet járni, ami nem a legszerencsésebb (de egy közlekedő túl sok helyet venne el).

[link]

Vagy a jelenlegi két nagyszoba helyett lehet 3-at csinálni (ez egyszerűbb, ha csak az egyik szobát osztod ketté), de akkor kell valahová még egy ablak.

[link]

De ez csak ábrándozás - hogy műszakilag mi megoldható és mi fér bele a árban nektek, azt egy ennyiből nem lehet eldönteni.

2021. szept. 15. 10:17
 28/50 A kérdező kommentje:
nagyon köszi, hogy időt szántál rá, így már el tudom képzelni :)
2021. szept. 15. 10:56
 29/50 anonim ***** válasza:
74%

Szívesen. :) 3. verzió meg, ha "lejjebb" tolod az egész közlekedőt a két nagyszoba felé. Így a fürdő is nagyobb lesz. Ebből az olcsóbb, ha a konyha mégis marad a helyén, ha a bejárati ajtó meg elfordulhat az új közlekedő felé. Ha viszont átrakod, a kamrából lehet egy plusz kis szoba, és konyhának meg egy kisebb kamrája az új szoba felé.

[link]

Szóval ez így talán legjobb, de egyáltalán nem biztos, hogy meg lehet nálatok csinálni :D

2021. szept. 15. 11:41
 30/50 anonim ***** válasza:
81%

Mit értesz teljes átépítés alatt? Bővíteni sem lehet csak úgy, mindenhez engedély kell, vagy minimum bejelentési kötelezettség van.

Azért nem tudsz több szobát kialakítani, mert nincs hozzá elég ablak. Ezért nagy kérdés, hogy honnan vehető ki régi, hova rakható be új ablak. A fürdőben és kamrában gondolom, mini ablakok vannak. Ha abból lenne szoba, oda rendes ablakot illene tenni.

Nem tudom, hogy néz ki egy ilyen előszoba, de ha költség nem számít, én is oda tenném a konyhát, de necces, hogy hova férne jól el egy külön WC, mert mondjuk nekem nem lenne guszta, ha a konyhából nyílna a WC. Azt mondod, hogy megszüntetnétek azt az ajtót az előszoba jobb felső sarkában? Mert akkor az a jobb sarok lehetne a WC-kézmosó, ha titeket nem zavar a közelség.

A pincét egyáltalán nem is szeretnétek használni? Milyen állapotban van?

A kamra elég nagy, akár lehetne ott az egyik falon a mosókonyha.

De ha mégis kellene vizes blokkokat átmozgatni, meg szükséges hozzáépítés is, hogy minden elférjen, amit elképzeltetek, ahhoz muszáj kézzel fogható infó a lehetőségekről (ablakok áthelyezhetősége, merre lehetne bővíteni, stb.). Tény, én feleslegesen nem szeretek ábrándozni, kevesebb csalódás. :)

2021. szept. 16. 14:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!