Mennyibe kerülhet egy fal kivágása panel házban?
Azoktól szeretném kérdezni, akik már csináltattak ilyen munkát.
Két 6,3 nm-es szoba közötti falat szeretnék kivágatni, a fal vastagsága 6-7 cm körül van. Szembe nézve a fal kb. 2,5 m széles és 2,7 m magas.
A teljes várható költség érdekel (kivágás, sitt elszállítása).
Árajánlat csak később lesz, mert megvettem ugyan a lakást, de a volt tulajdonosok megállapodásunk szerint csak júniusban költöznek ki (most épül a társasház, ahova majd költöznek, készül az új lakásuk).
Nem akarom őket zaklatni, idegen emberekkel (mesterekkel) bejárkálni az otthonukba, mindenféle emberek vannak a mesterek között, el is tűnhet valami, vagy körülnéznek, érdemes-e betörni.
Ezért nem kértem még árajánlatot a mesterektől, hanem itt érdeklődtem, hogy tudjam-amikor eljön az idő-milyen költségekre számítsak.
Ó hát akkor az még messze van...azt hittem most lesz. Na nem baj ha eszedben lesz akár priviben is megirhatod majd:)
Egy a lényeg, szerintem megfizethető.
Megírom! :-)
És örülök hogy megfizethető. Mert a 6 nm-es szobák nagyon kicsik.
Legyen inkább egy 12 nm-es.
Én pont most fogom csináltatni és eléggé alaposan körbejártam a témát.
6-8 cm es fal válaszfal, statikai szakvélemény nélkül bontható.
11-12 cm es fal haránt tartó merevítő, ennek kivétele elvi statikai szakvélemény köteles. De egyébként ez is bontható. Én ilyet fogok kiszedetni.
Ha szövetkezeti a ház akkor lehetséges, hogy tartófalnál a szövetkezet engedélye v a lakók x % ának beleegyezése szükséges. Társasháznál nincs ebbe beleszólásuk.
Az én falamra kb 100.000 ft ot mondtak, 12 centi vastag, kb 180 cm széles és 210 cm magas rész lesz kiszedve.
Statikust tudsz szerezni onnan is ahol a falvágást rendeled. Sőt ha felhívod és mondasz nekik egy címet megmondják, hogy mennyire megoldható.
De 6-8 cm es falnál nem kell statikus sem.
Kérlek, ne vágassatok falakat panelban! Olyan, mint a kártyavár, minden falnak van valami lényeges funkciója!
Egyszer összedől az egész és alá leszünk temetve! Vegyetek olyan lakást, ahl nem kell bontani.
36-os: Kivágattam 2 falat, statikus azt mondta, hogy azok nem tartottak semmit.
Ne szóljál bele abba, amihez nem értesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!