Mennyibe kerülhet egy fal kivágása panel házban?
Azoktól szeretném kérdezni, akik már csináltattak ilyen munkát.
Két 6,3 nm-es szoba közötti falat szeretnék kivágatni, a fal vastagsága 6-7 cm körül van. Szembe nézve a fal kb. 2,5 m széles és 2,7 m magas.
A teljes várható költség érdekel (kivágás, sitt elszállítása).
Mielőtt a melósoktól (szerintük szakembertől) kérsz árajánlatot, igenis érdemes megérdeklődni kinek milyen tapasztalata van és mennyit költött egy ilyen munkára. Sok lenyúlós szakis van sajnos, érdemes körülnézni és az a legjobb ha akár itt, akár máshol ajánlanak valakit, akivel meg voltak elégedve és nem volt nagyon drága.
Kitartás!
Képzeld, úgy válaszoltam, hogy csináltattam ilyet. Azért írtam, amit írtam. (8)
Azzal mire megy, ha azt mondom, 856000 ft volt?
Nekem mindegy, hogy mit kérdeztél, de nagyon-nagyon figyelmedbe ajánlom, hogy statikus nélkül NEHOGY BELEFOGJ!!!
A fal vastagságából ítéled meg, hogy tartófal-e vagy sem??? Ne tedd!
Tanultál építészetet? Tanultál épületstatikát? Én igen.
Hangsúlyozom: egy panelház úgy komplett statikailag, ahogy fel van építve. Persze - van ráhagyva pár % biztonság, de Te nem tudod, hogy hányan vették már ki engedély nélkül az egyes falakat. Azt akarod, hogy földrengésszerűen nyakatokra omoljon a ház? Gondolkozz! (Én szóltam...)
Igaza van a 15-ösnek, hiába hözöngsz kérdező! Van fent a youtube-on egy video, talán a Házon kívül stábja csinálta, amiben egy kínai család, engedéllyel kiszedetett egy falat, a környező lakásokban meg egyből megjelentek a repedések.
Na azok javítását is neked kell állni!
Hogy lehet valaki ilyen értelmetlen?? Szálljatok már le erről a statikus témáról! Most itt nem az a kérdés, hogy szabad-e! Hanem az, hogy másnak mennyibe került!
Leírtam, hogy: "Az én dolgom, hogy utána járjak szabad-e!" Ettől a pillanattól kezdve semmi közötök hozzá, majd az a szakember eldönti, aki valóban ért hozzá!
AZ VOLT A KÉRDÉS, HOGY AKI EZT CSINÁLTATTA, MENNYIBE KERÜLT NEKI ÉS MEKKORA VOLT A FAL!
Kérdező, ezektől az értelmi fogyatékosoktól nem kapsz érdemi választ.
Csak reménykedhetsz, hogy van itt olyan aki bontott falat de erre kicsi az esély mert a válaszadók átlag életkora 18-20 év, belepofáznak mindenbe de nem értenek semmihez.
Tájékoztatásul közlöm velük, hogy a kérdező szavaiból kiszűrtem hogy mindent szabályosan csinálna, de előtte tájékozódni akar a falbontás lehetséges költségeiről (nagyságrendileg pl. 50 ezer vagy 100 ezer vagy több száz ezer), hogy tudja belekezdjen-e egyáltalán, fizessen-e statikust vagy nem, mert ha nincs pénze ezekre a költségekre akkor meg minek?
Írhatok ide bármit úgy tűnik csak a kérdező érti, a többi mind korlátozott.
Azon mi a szabályos hogy megkérdezi a "szakembert", aki a bontást végzi?
Azt csak az érdekli hogy felmarkolja a nagy zsét...
Én előbb azt tudakolnám meg, hogy szabad-e, aztán ölném a pénzt a többibe.
Viszont egy statikus nem fogja kockáztatni az ügyet csak azért, hogy pénzt adjanak neki. Ki van zárva!
Ezzel törlöm a kérdést a gépemből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!