Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyibe kerülhet egy fal...

Mennyibe kerülhet egy fal kivágása panel házban?

Figyelt kérdés

Azoktól szeretném kérdezni, akik már csináltattak ilyen munkát.

Két 6,3 nm-es szoba közötti falat szeretnék kivágatni, a fal vastagsága 6-7 cm körül van. Szembe nézve a fal kb. 2,5 m széles és 2,7 m magas.

A teljes várható költség érdekel (kivágás, sitt elszállítása).

#panel #panelház #falbontás #falkivágás #fal kivágás #fal bontása
2021. jan. 25. 08:43
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
65%

Mielőtt a melósoktól (szerintük szakembertől) kérsz árajánlatot, igenis érdemes megérdeklődni kinek milyen tapasztalata van és mennyit költött egy ilyen munkára. Sok lenyúlós szakis van sajnos, érdemes körülnézni és az a legjobb ha akár itt, akár máshol ajánlanak valakit, akivel meg voltak elégedve és nem volt nagyon drága.

Kitartás!

2021. jan. 25. 09:53
 12/37 anonim ***** válasza:
72%

Képzeld, úgy válaszoltam, hogy csináltattam ilyet. Azért írtam, amit írtam. (8)

Azzal mire megy, ha azt mondom, 856000 ft volt?

2021. jan. 25. 09:54
 13/37 A kérdező kommentje:
12/12: Továbbra sem érted a kérdést, lapozzál tovább. Munkaidő van, nem dolgozol, ennyire ráérsz?
2021. jan. 25. 09:58
 14/37 anonim ***** válasza:
50%
Biztos délutános
2021. jan. 25. 10:27
 15/37 anonim ***** válasza:
89%

Nekem mindegy, hogy mit kérdeztél, de nagyon-nagyon figyelmedbe ajánlom, hogy statikus nélkül NEHOGY BELEFOGJ!!!

A fal vastagságából ítéled meg, hogy tartófal-e vagy sem??? Ne tedd!

Tanultál építészetet? Tanultál épületstatikát? Én igen.

Hangsúlyozom: egy panelház úgy komplett statikailag, ahogy fel van építve. Persze - van ráhagyva pár % biztonság, de Te nem tudod, hogy hányan vették már ki engedély nélkül az egyes falakat. Azt akarod, hogy földrengésszerűen nyakatokra omoljon a ház? Gondolkozz! (Én szóltam...)

2021. jan. 25. 10:34
 16/37 anonim ***** válasza:
89%

Igaza van a 15-ösnek, hiába hözöngsz kérdező! Van fent a youtube-on egy video, talán a Házon kívül stábja csinálta, amiben egy kínai család, engedéllyel kiszedetett egy falat, a környező lakásokban meg egyből megjelentek a repedések.

Na azok javítását is neked kell állni!

2021. jan. 25. 11:12
 17/37 A kérdező kommentje:

Hogy lehet valaki ilyen értelmetlen?? Szálljatok már le erről a statikus témáról! Most itt nem az a kérdés, hogy szabad-e! Hanem az, hogy másnak mennyibe került!

Leírtam, hogy: "Az én dolgom, hogy utána járjak szabad-e!" Ettől a pillanattól kezdve semmi közötök hozzá, majd az a szakember eldönti, aki valóban ért hozzá!

AZ VOLT A KÉRDÉS, HOGY AKI EZT CSINÁLTATTA, MENNYIBE KERÜLT NEKI ÉS MEKKORA VOLT A FAL!

2021. jan. 25. 13:04
 18/37 anonim ***** válasza:
26%

Kérdező, ezektől az értelmi fogyatékosoktól nem kapsz érdemi választ.

Csak reménykedhetsz, hogy van itt olyan aki bontott falat de erre kicsi az esély mert a válaszadók átlag életkora 18-20 év, belepofáznak mindenbe de nem értenek semmihez.

Tájékoztatásul közlöm velük, hogy a kérdező szavaiból kiszűrtem hogy mindent szabályosan csinálna, de előtte tájékozódni akar a falbontás lehetséges költségeiről (nagyságrendileg pl. 50 ezer vagy 100 ezer vagy több száz ezer), hogy tudja belekezdjen-e egyáltalán, fizessen-e statikust vagy nem, mert ha nincs pénze ezekre a költségekre akkor meg minek?

Írhatok ide bármit úgy tűnik csak a kérdező érti, a többi mind korlátozott.

2021. jan. 25. 13:16
 19/37 anonim ***** válasza:
20%

Azon mi a szabályos hogy megkérdezi a "szakembert", aki a bontást végzi?

Azt csak az érdekli hogy felmarkolja a nagy zsét...

2021. jan. 25. 13:18
 20/37 anonim ***** válasza:
74%

Én előbb azt tudakolnám meg, hogy szabad-e, aztán ölném a pénzt a többibe.

Viszont egy statikus nem fogja kockáztatni az ügyet csak azért, hogy pénzt adjanak neki. Ki van zárva!

Ezzel törlöm a kérdést a gépemből.

2021. jan. 25. 13:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!