Mennyibe kerülhet egy fal kivágása panel házban?
Azoktól szeretném kérdezni, akik már csináltattak ilyen munkát.
Két 6,3 nm-es szoba közötti falat szeretnék kivágatni, a fal vastagsága 6-7 cm körül van. Szembe nézve a fal kb. 2,5 m széles és 2,7 m magas.
A teljes várható költség érdekel (kivágás, sitt elszállítása).
Nem kérdeztem, hogy szabad-e, hanem azt, hogy mennyibe kerül!!!
Nem értem, miért okoskodik mindenki? Még idióták is! A 6 cm-es fal nem tartófal, ezt minden normális ember tudja.
Amikor lakást kerestem vásárlásra, láttam több ilyen szobát, ahol valamikor kivágták a falakat, sok ilyen van, két kis szobából csináltak egy nagyobbat.
Szóval, a hozzá nem értők megkíméljenek a hülyeségeiktől és kérem, hogy olyan normális emberek válaszoljanak, akik már csináltattak ilyent. Tudom, hogy sokan vannak és nem dőlt a fejükre a ház!
Kicsit higgadjál le, ilyen kérdésre mégis milyen választ vársz? Jó firma vagy, így látatlanban mégis milyen árat vársz? Még a szaki is a helyszíni szemle után min. fél óráig számol.
Panelben KÖTELEZŐ statikai szakvélemény. A közös képviselő fogja kérni.
Statikus nélkül honnan a fenéből tudjuk, hogy egyáltalán lehet-e, ha lehet, milyen/mekkora áthidaló kell, hova lehet pótfalat, meg a túró tudja, milyen egyéb szakmai szempontból lényeges elemet kell beépíteni. Millió és egy kérdés is befolyásolja a végösszeget.
Milyen burkolat lesz a falon, milyen a padlón?
Vannak-e vezetékek a falban, ha igen, akkor kell villanyszerelő, aki átszereli.
Van-e netalántán vízcső (bár ez panelban igen ritka), akkor kell egy vizes is.
Van-e a falon radiátor? Kell egy fűtésszerelő.
Különböző-e a két szoba padlóburkolata? Kell egy burkoló.
Ami biztos, nem olcsó mulatság.
11/11: Látszik, hogy nem értesz hozzá. Vízcső egy panel falban, két kis szoba között? Radiátor a két szoba közötti 6 cm-es falon??
Nem az utólagos padló burkolás (javítás) árát kérdeztem, hanem ki mennyit fizetett hasonló méretű fal kivágására és sitt elszállítására!
És továbbra sem érdekel a hozzá nem értők véleménye arról, szabad-e kivágni. Ez az én dolgom, hogy utána járjak szabad-e!
Ha valaki nem érti a kérdést, ne írjon!
A kérdés egyértelmű és érthető: "Azoktól szeretném kérdezni, akik már csináltattak ilyen munkát."
Ez is érthető: "kivágás, sitt elszállítása"
Miért nem lehet érteni mi a kérdés? Miért kell kötekedni, beszólogatni?
Minden kérdésnél azt tapasztalom, hogy nem válaszolnak hanem kötekednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!