Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyibe kerülhet egy fal...

Mennyibe kerülhet egy fal kivágása panel házban?

Figyelt kérdés

Azoktól szeretném kérdezni, akik már csináltattak ilyen munkát.

Két 6,3 nm-es szoba közötti falat szeretnék kivágatni, a fal vastagsága 6-7 cm körül van. Szembe nézve a fal kb. 2,5 m széles és 2,7 m magas.

A teljes várható költség érdekel (kivágás, sitt elszállítása).

#panel #panelház #falbontás #falkivágás #fal kivágás #fal bontása
2021. jan. 25. 08:43
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
77%
Panelban iyet nem csinalhatsz, mert a falak tartjak a felso emeletek falait. Statikus kell, de fix hogy nem egyezik bele.
2021. jan. 25. 08:44
 2/37 anonim ***** válasza:
73%
Ja, felejtsd el.
2021. jan. 25. 08:48
 3/37 anonim ***** válasza:
80%
Hívj ki egy statikust, de vélhetően kidobott pénz. Nem fogja engedni.
2021. jan. 25. 08:50
 4/37 anonim ***** válasza:
83%
Panelban a 6-7 cm vastag fal szinte biztos, hogy tartófal. Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, hívj ki egy statikust, de a közös képviseleten is érdeklődhetsz, hogy az adott fal tartófal-e. (Az sem mindegy, hányadik emelet, legfelsőn azért valamivel nagyobb a mozgástér, mint az elsőn.
2021. jan. 25. 08:52
 5/37 A kérdező kommentje:

Nem kérdeztem, hogy szabad-e, hanem azt, hogy mennyibe kerül!!!

Nem értem, miért okoskodik mindenki? Még idióták is! A 6 cm-es fal nem tartófal, ezt minden normális ember tudja.

Amikor lakást kerestem vásárlásra, láttam több ilyen szobát, ahol valamikor kivágták a falakat, sok ilyen van, két kis szobából csináltak egy nagyobbat.

Szóval, a hozzá nem értők megkíméljenek a hülyeségeiktől és kérem, hogy olyan normális emberek válaszoljanak, akik már csináltattak ilyent. Tudom, hogy sokan vannak és nem dőlt a fejükre a ház!

2021. jan. 25. 09:16
 6/37 A kérdező kommentje:
Még valami: hogy lehet valaki olyan fogyatékos, hogy azt hiszi, a 6-7 cm vékony fal egy tartófal? Hány éves vagy, fiam?
2021. jan. 25. 09:17
 7/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem arról van szó banyek, hogy szabad-e, lehet-e! Arról, hogy aki megcsinálja/engedélyezi annak felelősséget kell érte vállalnia! Ez az, amit senki nem fog megtenni!
2021. jan. 25. 09:21
 8/37 anonim ***** válasza:
82%

Kicsit higgadjál le, ilyen kérdésre mégis milyen választ vársz? Jó firma vagy, így látatlanban mégis milyen árat vársz? Még a szaki is a helyszíni szemle után min. fél óráig számol.

Panelben KÖTELEZŐ statikai szakvélemény. A közös képviselő fogja kérni.

Statikus nélkül honnan a fenéből tudjuk, hogy egyáltalán lehet-e, ha lehet, milyen/mekkora áthidaló kell, hova lehet pótfalat, meg a túró tudja, milyen egyéb szakmai szempontból lényeges elemet kell beépíteni. Millió és egy kérdés is befolyásolja a végösszeget.

Milyen burkolat lesz a falon, milyen a padlón?

Vannak-e vezetékek a falban, ha igen, akkor kell villanyszerelő, aki átszereli.

Van-e netalántán vízcső (bár ez panelban igen ritka), akkor kell egy vizes is.

Van-e a falon radiátor? Kell egy fűtésszerelő.

Különböző-e a két szoba padlóburkolata? Kell egy burkoló.

Ami biztos, nem olcsó mulatság.

2021. jan. 25. 09:28
 9/37 A kérdező kommentje:

11/11: Látszik, hogy nem értesz hozzá. Vízcső egy panel falban, két kis szoba között? Radiátor a két szoba közötti 6 cm-es falon??

Nem az utólagos padló burkolás (javítás) árát kérdeztem, hanem ki mennyit fizetett hasonló méretű fal kivágására és sitt elszállítására!

És továbbra sem érdekel a hozzá nem értők véleménye arról, szabad-e kivágni. Ez az én dolgom, hogy utána járjak szabad-e!

Ha valaki nem érti a kérdést, ne írjon!

2021. jan. 25. 09:39
 10/37 anonim ***** válasza:
33%

A kérdés egyértelmű és érthető: "Azoktól szeretném kérdezni, akik már csináltattak ilyen munkát."

Ez is érthető: "kivágás, sitt elszállítása"

Miért nem lehet érteni mi a kérdés? Miért kell kötekedni, beszólogatni?

Minden kérdésnél azt tapasztalom, hogy nem válaszolnak hanem kötekednek.

2021. jan. 25. 09:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!