Lakástámogatási felújítás igénylésekor kell csak gyereknek lennie?
Szóval, ha most belevágunk a felújításba de gyerek csak jövőre lesz, akkor ugyanúgy kérhetjük az idei számlák után is a visszatérítést, vagy csak olyan számlák jöhetnek szóba, amiknek a teljesítésekor már szintén van gyerek?
Erre nem találtam választ, de lehet hogy csak azért nem mert alapból úgy értelmezik, hogy az igényléskor kell lennie gyereknek és ennyi.
Én sem értem a válaszokat...
Példa:
1. lépés: felújítás, szerződés a vállalkozókkal
a, 2021. március 1. felújítás 1. része (itt még senki sem terhes)
b, 2022. augusztus 1. felújítás 2. része (itt már megvan a terhesség >= 12 hét)
2. lépés: igénylés (2022 augusztus 10.)
Szóval, itt semmiféle ígérgetés nincs, annyi a kérdés, hogy az "a" jelű felújításra is lehet igényelni, amikor a gyerek még csak tervben volt, vagy csak a "b"-re, VAAAAAAAGY senkit sem érdekel hogy a felújításkor volt-e gyerek, csak az a lényeg, hogy az igényléskor a gyerek idősebb legyen mint 12 hét és fiatalabb mint 25
Mi a francot nem értesz azon, hogy a Kérdező idén, 2021-ben akar felújítani, de gyereket csak jövőre 2022-ben akar, és jelenleg nem terhes?
"Azok a családok igényelhetik a Magyar Államkincstárnál a támogatást, amelyek legalább egy gyereket nevelnek. Gyereknek minősül gyermek az eltartott vér szerinti vagy örökbe fogadott 25 év alatti eltartotton kívül a magzat is a várandósság betöltött 12. hetét követően, valamint a 25. életévét már betöltött, megváltozott munkaképességű személy, és a kiskorú rokon is, ha a gyermek szüleinek halála miatt az igénylő a kirendelt gyámja."
világos, hogy az igényléskor
6. A támogatás igénylése
8. § A támogatás a lakáson végzett építési tevékenységek befejezését és a számlák kifizetését követően 60 napon belül,
de legkésőbb 2022. december 31-ig igényelhető. Több számla esetén az igénylési határidő számításánál a legutolsó
kifizetési időpontot kell alapul venni.
Kérdező!
Visszamenőlegesen, a 12-ik hét előtt elvégzett munkákra nem igényelheted meg a támogatást.
Na jó, akkor én most kiszálltam.
Fizikális fájdalmat okoz ennyi hülyeség!
A kérdés szerint IDÉN akar felújítani, de gyereket csak jövőre akar.
Ahogy a Kérdező levezette, ahhoz az kellene, hogy legyen egy igazolása a Teremtőtől, hogy ő augusztus 1-én 12 hetes terhes lesz.
...és akkor variálhat a vállalkozókkal a számla kiállítás dátumáról!
Szóval, én mentem, további jó szórakozást!
Az IGÉNYLÉS pillanatában (tehát jövőre!) kell JOGOSULTNAK lenni.
Ennyit kellene megérteni és rögtön választ kapna mindenki a kérdésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!