Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Lakástámogatási felújítás...

Lakástámogatási felújítás igénylésekor kell csak gyereknek lennie?

Figyelt kérdés

Szóval, ha most belevágunk a felújításba de gyerek csak jövőre lesz, akkor ugyanúgy kérhetjük az idei számlák után is a visszatérítést, vagy csak olyan számlák jöhetnek szóba, amiknek a teljesítésekor már szintén van gyerek?

Erre nem találtam választ, de lehet hogy csak azért nem mert alapból úgy értelmezik, hogy az igényléskor kell lennie gyereknek és ennyi.

2021. jan. 12. 18:44
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Én sem értem a válaszokat...

Példa:

1. lépés: felújítás, szerződés a vállalkozókkal

a, 2021. március 1. felújítás 1. része (itt még senki sem terhes)

b, 2022. augusztus 1. felújítás 2. része (itt már megvan a terhesség >= 12 hét)

2. lépés: igénylés (2022 augusztus 10.)

Szóval, itt semmiféle ígérgetés nincs, annyi a kérdés, hogy az "a" jelű felújításra is lehet igényelni, amikor a gyerek még csak tervben volt, vagy csak a "b"-re, VAAAAAAAGY senkit sem érdekel hogy a felújításkor volt-e gyerek, csak az a lényeg, hogy az igényléskor a gyerek idősebb legyen mint 12 hét és fiatalabb mint 25

2021. jan. 12. 19:13
 12/19 anonim ***** válasza:

Mi a francot nem értesz azon, hogy a Kérdező idén, 2021-ben akar felújítani, de gyereket csak jövőre 2022-ben akar, és jelenleg nem terhes?

"Azok a családok igényelhetik a Magyar Államkincstárnál a támogatást, amelyek legalább egy gyereket nevelnek. Gyereknek minősül gyermek az eltartott vér szerinti vagy örökbe fogadott 25 év alatti eltartotton kívül a magzat is a várandósság betöltött 12. hetét követően, valamint a 25. életévét már betöltött, megváltozott munkaképességű személy, és a kiskorú rokon is, ha a gyermek szüleinek halála miatt az igénylő a kirendelt gyámja."

[link]

2021. jan. 12. 19:16
 13/19 anonim ***** válasza:

világos, hogy az igényléskor

6. A támogatás igénylése

8. § A támogatás a lakáson végzett építési tevékenységek befejezését és a számlák kifizetését követően 60 napon belül,

de legkésőbb 2022. december 31-ig igényelhető. Több számla esetén az igénylési határidő számításánál a legutolsó

kifizetési időpontot kell alapul venni.

2021. jan. 12. 19:18
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Visszamenőlegesen, a 12-ik hét előtt elvégzett munkákra nem igényelheted meg a támogatást.

2021. jan. 12. 19:19
 15/19 anonim ***** válasza:
24%
14. Nem igaz! Amikor igényli a támogatást, akkor igazolja a 12. hetes betöltött terhesség tényét. Itt a lényeg az igénylés időpontja, amely az utolsó számla kiállítást követő 60 napon belül legyen/ legkésőbb 2022.dec.31./
2021. jan. 12. 19:28
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Na jó, akkor én most kiszálltam.

Fizikális fájdalmat okoz ennyi hülyeség!

A kérdés szerint IDÉN akar felújítani, de gyereket csak jövőre akar.

Ahogy a Kérdező levezette, ahhoz az kellene, hogy legyen egy igazolása a Teremtőtől, hogy ő augusztus 1-én 12 hetes terhes lesz.

...és akkor variálhat a vállalkozókkal a számla kiállítás dátumáról!

Szóval, én mentem, további jó szórakozást!

2021. jan. 12. 19:37
 17/19 anonim ***** válasza:
49%
16. Menjen is, mert a szövegértése 0!
2021. jan. 12. 19:47
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Az IGÉNYLÉS pillanatában (tehát jövőre!) kell JOGOSULTNAK lenni.

Ennyit kellene megérteni és rögtön választ kapna mindenki a kérdésére.

2021. jan. 12. 21:09
 19/19 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor már legalább terhesnek kell lenned amikor elkezded gyűjteni a számlákat. De erről a legjobb ha rögtön a kincstár illetékes részlegét kérdezed.
2021. jan. 20. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!