Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hogy is vannak az apróbetűs...

Hogy is vannak az apróbetűs részek a felújítási támogatásnál?

Figyelt kérdés

Szeretnénk jól kihasználni az elérhető felújítási támogatást, és hamarosan kezdenénk. A felújítás egy részét magunk csináljuk, és ott csak anyagot számolunk el-azzal tisztában vagyok, hogy kell majd munkadíj számla is és lesz is.

kérdések:

-Elhúzhatóak a számlabegyűjtések akár két évig? akár három hónapos kihagyással? ez azért zavaros, mert valahol olyat írnak, hogy két hónapon belül kell igényelni.

-Ha bevásárolok obiban mindenféle cuccot, akkor a festék nyílván elszámolható, de mi van az ecsetekkel, vagy házhozszállítással? ezek mondjuk egy számlán lesznek. Elszámolhatom ezeket is, vagy csökkentenem kell a számla összegét az igénylésnél?

-Mitől lesz valami beépíthető bútor? Asztalossal csináltatok mondjuk egy konyhabútort (ez egyébként anyag vagy anyag plusz munkadíj is lehet?), de ettől még ugyanúgy mozgatható lesz, mint bármilyen másik bútor.. szóval ezt nem értem.

Köszönöm a válaszokat, ha csak egy kérdésre tudsz válaszolni azt is köszönöm.

2021. jan. 10. 09:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen információk fognak érkezni neked egy valójában egészen új hitelkonstrukcióval kapcsolatban, de én nem mernék ezek alapján belevágni.

Mindenképpen a folyósító pénzintézettel beszéld meg ezeket, mert még ott is lehetnek eltérések.

2021. jan. 10. 09:36
 2/5 anonim ***** válasza:

A számlabegyűjtés elhúzható akár két évig is, ha nem veszel fel rá hitelt. Mert hitelfelvétel esetén egy évig tarthat a felújítás. A két hónapon belüli igénylés az azt jelenti, hogy az utolsó számla dátumához képest 60 napon belül kell benújtanod az igénylést. (az hogy a számlák dátuma között mennyi szünet van, nincs szabályozva)

A szállítási költséget én is meg akarom kérdezni a kincstártól, mert azt én sem tudom. De egyébként én a kincstár honlapján található e-mail címre már írtam egyszer (csak ez akkor nem jutott eszembe) és nagyon hamar és nagyon korrektül, egyértelműen válszoltak.

Az asztalossal csináltatott konyhaszekrényt egészen biztosan el lehet számolni.Ez nyilván anyag+munkadj, de hát összességében úgyis az a lényeg, hogy a benyújtott számlák minimum 25%-a legyen munkadíj (vagy adott esetben anyag,de ez kevéssé probléma). Nem tudom mitől beépített, gondolom attól, hogy rögztik a falhoz.

2021. jan. 10. 10:10
 3/5 A kérdező kommentje:

Hitel nem lesz.

Milyen címre küldhetőek a kérdések ezzel kapcsolatban? Felvetődött még egy pl: sittszállítás minek számít? negatív anyagköltség? :). Vagy ha vállalkozóval végeztetem akkor lehet tulajdonképpen munkadíj?

2021. jan. 10. 10:41
 4/5 anonim ***** válasza:

[link]

A fenti linken az elérhetőségek menüpont alatt találod az e-mail címet, de azért küldtem a linket, mert az ott található tájékoztatóban és a GYIK-ben is sok kérdésre válazt kapsz.

Valamint fent vannak a nyomtatványok, köztük a vállalkozási szerződés, ami minden munkadíj mellé kötelezö!

Egyébként a sitt-szállítást ki fogja neked a vállkozó számlázni munkadíjként, nincs vele semmi gond, az a felújítás velejárója szerintem.

2021. jan. 10. 10:54
 5/5 anonim ***** válasza:

Így van, ahogy írták.

Nincs itt semmi trükk meg átverés, olyanokat a baloldal csinál.

2021. jan. 10. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!