Lakástámogatási felújítás igénylésekor kell csak gyereknek lennie?
Szóval, ha most belevágunk a felújításba de gyerek csak jövőre lesz, akkor ugyanúgy kérhetjük az idei számlák után is a visszatérítést, vagy csak olyan számlák jöhetnek szóba, amiknek a teljesítésekor már szintén van gyerek?
Erre nem találtam választ, de lehet hogy csak azért nem mert alapból úgy értelmezik, hogy az igényléskor kell lennie gyereknek és ennyi.
Gyermeknek számít:
Az igénylő magzata a várandósság betöltött 12. hetét követően, valamint vér szerinti vagy örökbefogadott eltartott gyermeke, aki a 25. életévét még nem töltötte be.
A várandósság 12. hetét betöltött magzat esetében a várandós gondozási könyv vonatkozó részét, vagy a kezelőorvos által kiállított, a várandósság tényéről és annak fennállása időtartamáról szóló igazolást kell benyújtani.
Ezen kívül az igénylőnek nyilatkoznia kell, hogy legkésőbb 60 nappal az élveszületést követően a születési anyakönyvi kivonatot, a halvaszületést vagy a magzat elhalását követően az erre vonatkozó okiratot a Kincstár részére benyújtja. Ez utóbbi szomorú esetekben a megigényelt támogatást el fogják utalni, illetve a már kifizetett támogatást nem fogják visszaigényelni.
Köszönöm az eddigi válaszokat, csak ezek nem válaszolják meg az én kérdésem...
Tudom mi számít gyereknek stb. A kérdés, hogy csak a támogatás benyújtásakor kell lennie gyereknek, vagy már a felújításkor is, aminek szeretnénk a számláját majd benyújtani.
Te nyilván a kérdést nem olvastad el!
Én konkrétan arra válaszoltam, hogyha nincs gyerek, csak a Kérdező beígéri, arra fizetnek e?
Hát nem, tehát elsompolyoghatsz a fenébe!
Nem arról szólt a kérdés, hogy hány hetes terhességtől számít a magzat a banknak gyereknek és nem arról hogy mi van ha halva születik.
NEM BEÍGÉRT GYEREKRE FOLYÓSÍTJÁK A TÁMOGATÁST, EZ NEM CSOK!
ÖN SEM TUD ÉRTŐN OLVASNI! Nem igérni kell, hanem igazolni, hogy
1. van gyerek
2. 12. hetes terhes legalább, majd a születést is okmánnyal igazolni.
A Kormány 518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelete
a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról
3. Az otthonfelújítási támogatás igénybevételének feltételei
3. § (1) A támogatást a legalább egy gyermeket váró vagy nevelő igénylő – azonos lakóhellyel rendelkező házastársak vagy
élettársak közösen, együttes igénylőként – igényelheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!