Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » EPH jegyzőkönyv átadásnak mi...

EPH jegyzőkönyv átadásnak mi a menete? Kinek van igaza? Mit tudok tenni? Át lettem verve?

Figyelt kérdés

Egyedülálló nő vagyok, felújítok.

Nyílván megbíztam egy szakembert akit sokan javasoltak.

Lényeg: cirkó kombikazán lett betéve, falak szétheggesztve ( oké elnézem, mert festeni kell de akkor is...)

Ráz a zuhany csaptelepe 15 Volt van benne, kihívtam őt.

Azt állítja az én hibám, mert xar az áram hálózatom meg nincs védőföldelésem ( tavaly lett áthúzva villanyszerelő szerint van földelésem)

Azt mondta az EPH átadásnál nem volt kint villanyszerelő és nekem az a jegyzőkönyv nem ér semmit, mert az csak azért lett oda adva, hogy legyen melegvízem és a név aki ott szerepel " átadást ellenőriztem" címszó alatt nem is volt ott és eltépte a saját jegyzőkönyvem.

Aki megnêzte azt mondta onnan hiányzik a leföldelés vagy mi megnéztem a szomszédnél neki oda van kötve ilyen kábel féleség.

Nagyon bánt, mert nem értek hozzá és szeretném tudni kinek a hibája.

2020. szept. 26. 08:36
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Megvan csináltatva a villanyrendszer!
2020. szept. 26. 14:08
 22/31 anonim ***** válasza:

Most írtad, hogy az EPH nincs kiépítve. Akkor pedig nincs megcsináltatva a villanyrendszer. Itt az a baj, hogy minimálisan sem értesz hozzá, és úgy vezetgetnek az orrodnál fogva, ahogy nem szégyellik.

Egyébként EPH és EPH között is van különbség. A gázos beüzemeléshez csak a gázrendszert kell egyenpotenciálra hozni, mert ez a gázszolgáltatónak kell. A teljes EPH rendszer kiépítése pedig a te és családod biztonsága érdekében kell. A beüzemelői átadáshoz annyi kell, hogy a gázcső mért és méretlen ága nyomáscsökkentő előtt és után legyen egyenpotenciálra hozva, és a gázkazán előtt legyen áramvédő kapcsoló. De ettől még hiba esetén rázhat a zuhany csaptelepe és nem is feltétlenül biztos, hogy a gázkazánon keresztül.

2020. szept. 26. 16:40
 23/31 A kérdező kommentje:

Nőként nem hiszem, hogy értenem kéne bármi ilyesmihez, azért van a ' szakember" kihívva és kifizetve.

Na már nem az én részem lett volna amit te mondasz, mert anélkül át se adhatta volna azt a jegyzőkönyvet és nekem( ezt külön az engedélyt benyújtó mondta, hogy a gázosnak kellett volna szervezni egy villanyszerelőt az átadáshoz )

MINDADDIG EGY ÁRVA SZÓT NEM SZÓLT a hálózatról amíg nem mondtam, hogy ráz a csaptelep ez is érdemes részemről.

Tehát legyen most már az én hibám, hogy egy szakember nem úgy csinálja meg a dolgokat,mint ahogy kéne?

Oké ne hívjon villanyszerelőt DE SZÓLT VOLNA ELŐTTE illetve MINEK ÁLLÍTOTT KI HAMIS PAPÍRT ÉS TÉPTE EL?

Te mit szólnál ha a szaki eltépkedné a papírokat az orrod előtt?

Persze legyek én a ludas, mert nő létemre nem értek ezekhez meg megaláztak átbasztak :)

Én úgy gondolom ha NEM JÁRT KINT A VILLANYSZERELŐ ÁLTALA SE AKKOR HONNAN TUDJA HOGY NÁLAM VAN A HIBA? Látom sokaknak nem jött át a lényeg,de nem csodálom itt is a sok szakértő.

Love gyakori forever 💞💞💞

2020. szept. 26. 17:03
 24/31 anonim ***** válasza:
0%
Buta Primitív vagy,aki annyihoz ért hogy lepontozza az érdemben hozzászólókat. Nem csoda hogy szêttépte az ember a papírokat...
2020. szept. 26. 19:55
 25/31 A kérdező kommentje:

Nem pontoztam senkit se fel se le!!!! Buta meg te vagy! Meg egy kötekedő f@szfej!!!

Semmi joga senkinek egy hivatalos iratot széttépni!!!

Ha van jogsid majd bedarálom jó lesz? Idióta f@sz! Te is annyit értesz hozzá, mint én meg aki komád csinálta!!!

2020. szept. 26. 22:14
 26/31 anonim ***** válasza:
21%
24# valószínű, hogy a süket válaszaidat pontozták le. Ha nem tudsz érdemben hozzászólni, ez lesz belőle.
2020. szept. 27. 12:02
 27/31 anonim ***** válasza:
0%
Az egy süket válasz, hogy tetesse rendbe a dolgot villanyszerelővel? Az már igen. :D :D :D
2020. szept. 27. 12:10
 28/31 A kérdező kommentje:

Ha nincs vaj a füle mögött akkor majd a kamara visszadobja ennyi!

Akik érdemben hozzászóltak azoknak köszönöm szépen!

Ha már a pontozásnál tartunk ők fel is lettek pontozva!

A 24-nek meg annyi, hogy leírtam csak olvasni kéne megtanulnod...

JÖN VILLANYSZERELŐ A BIZTOSÍTÓ ÁLTAL DE NEM 1-2 NAPON BELÜL TUD JÖNNI!!!!

A másik része hamis iratot állított ki amit eltépett és általa kellett volna vezetékelni nem nekem amit az egyik válaszoló is írt mivel a kamara is ezt mondta. NEM ÉN HIBÁZTAM EZT A KAMARA IS ALÁTÁMASZTOTTA AZ ELMONDOTTAK ALAPJÁN!!!TALÁN ÍGY FELFOGOD OKOSTÓNI!

Képzelem te is mennyit értesz hozzá kb annyit se, mint mostmár én,de nőként szerintem nem is kell értsek hozzá!

Biztos te is valami mekkmester lehetsz meg ajánlom figyelmedbe az értelmező olvasást és nem a mások fikázását.

Te írod nekem, hogy primitív vagyok..legyél tisztában a szó jelentésével... Buta meg aláírom, hogy az vagyok ehhez de nem is ezt kell tudnom.

Írod nem csodálos széttépte a papírt? :D Akkor ki a primitív?

Pl. Megírsz egy munkaszerződést amin sok zsozsó szerepel aztán havi kifizetéskor meg nem annyit kapsz és a saját példányod meg eltépik. Ez így érthető vagy így is nehezen fogod fel?

Hivatalos papírokat nem tépkedünk szét!

2020. szept. 27. 12:46
 29/31 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy valóban nem te vagy a hibás. Ez tény. De mivel nincs érvényes EPH nyilatkozatod, ha ez kiderül a gázszolgáltatónál (mondjuk a jóakaró gázszerelő által), a szolgáltató lekapja a mérődet, aztán amellett, hogy az EPH rendszert ki kell építtetned, az óra visszarakása is pénz, valamint rosszabb esetben a fűtésszezon kellős közepén állsz gáz nélkül. Sajnos te nem tudod bebizonyítani, hogy eltépte a nyilatkozatot, a te szavad áll az övével szemben. Elég drága tanulópénz volt sajnos. szerződésetek amúgy volt a fűtésszerelésre? Számlát adott az elvégzett munkáról? Ha ezek nincsenek, akkor szerintem teljesen felesleges bárhová menned, azt is le fogja tagadni, hogy valaha látott.
2020. szept. 27. 13:16
 30/31 A kérdező kommentje:

Van szerződésem és vannak az anyagárról számlák meg a kazán beüzemelésről is számla.

Én remélem ha már így nekem nincs meg tőle is bekérhetik ezek után hiszen szerintem neki is megkéne lenni meg ugye a főgáznak is.

2020. szept. 27. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!