Nem működik a kazán, ilyen esetben kérhetek az eladótól kártérítést? , vagy valami kompenzálást?
lehet, hogy csak ti néztétek be és nála még tényleg működött a gáz :)
Gondolom, ha már kulcsot kaptatok, akkor előtte megnéztétek. Ez már a ti problémátok!
Én úgy tudom hogy ha náluk keletkezett a hiba az a költség elméletileg még őket terhelné, főleg hogy ezek ki tudja mióta nem fűthettek vele mert mi ugye 1,5 hónapja bekapcsoltattuk velük és akkor ment a melegvíz mi nem is gondolhattunk arra, hogy van vele valami, meg a kazán is működőképesnek látszott fűtött és melegvíz is volt.
Ma jön a gázos megállapítani hogy mi baja van, egyúttal a padlófűtést is újra megnézetem vele. mert ah cserés vagy akármi, az több százezres kiadás, holott nem mi rontottuk el, ez bizonyíthatóan akkor rossz kellett hogy legyen amiről "nagyvonalúan" hallgattak.
Ja és még a szemetüket sem vitték el... pedig még az ügyvédnél is előadták hogy semmi szemetet nem hagynak ott (felvétel készült az ügyvédnél a szerződéskötésről, plusz a papíron is benne van a feltétel)
Rendben délután jön és mindent megkérdezek tőle. Egyébként érdekes az egész mert volt egy előző vevő aki majdnem az utolsó pillanatban állt el a szerződéstől valami ilyesmit beszélt az ügyvéd anno mikor mentünk lerendezni magát az adásvételit.
És nem vagyok az a pereskedős meg kötekedős típus de már egyszer így vettünk egy lakást, a régi lakásunkat, ott is olyan dolgok derültek ki hogy utólag több jogvézett ismerősöm mondta valamint ügyvédtől is megtudakoltam hogy bőven belefért a rejtett hiba kategóriába. Ott is a kazán volt tropa 1 millió lett volna majdnem kicserélni, tudom tudom ott mi is buták voltunk nem nézettük meg komolyabban.
DE itt bekapcsoltattuk velük a meleg víz ment a kazán működött, a padlófűtést nehezen tudtuk volna ellenőrizni mivel ezeknél még a nagy cserépkályha is hébe hóba ment nem lehetett eldönteni honnan jön a meleg vagy mitől meleg a járólap. De ugye ez is 1,5 hónapja volt, lassan 2 inkább. És ha az alatt elromlik javítsatok ki ha tévedek de ez nem nekem kellene hogy költségem legyen, ilyen alapon ha leomlik a tető, akkor a romot ás át kellene vennem mintha mi se történt volna. ÉS a lényeg ráadásul azon van hogy csak kezünkbe nyomták sietősen este a kulcsot ő aláfirkantotta az aláírásával a birtokbaadási jegyzőkönyvet.
Tegnap egyébként azt mondta hogy nem tudja mi baja de elküldi a "szerelőjét"... Na és itt mondtuk azt hogy nem, majd megnézi a miénk, hátha objektívebb, nehogy már még ő küldjön szerelőt akivel jóba van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!