Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Nem működik a kazán, ilyen...

Nem működik a kazán, ilyen esetben kérhetek az eladótól kártérítést? , vagy valami kompenzálást?

Figyelt kérdés
A birtokba vétel napján leírtuk a jegyzőkönyvet, amit ő aláírt, de mivel sok dolga volt, előre aláírta nekünk, mi még nem töltöttük ki, csak a kulcsokat nyomta a kezünkbe, tegnap este, de ma érzékeltük hogy sem melegvíz, sem a központi fűtés nem megy, pedig váltig állítják hogy nekik ment... ilyen esetben lehet valamit tenni? Tehát van egy tegnap kezünkbe nyomott kulcs és egy csak ő általa aláírt jegyzőkönyv. Holnap jön a gázos megnézni hogy van-e nagyobb baja a kazánnak esetleg. Ilyenkor mit lehet jogilag tennünk?

2020. ápr. 2. 19:13
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

lehet, hogy csak ti néztétek be és nála még tényleg működött a gáz :)

Gondolom, ha már kulcsot kaptatok, akkor előtte megnéztétek. Ez már a ti problémátok!

2020. ápr. 2. 19:18
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Jól értem, van egy általa már aláírt biankó jegyzőkönyvetek?! Akkor szüret!
2020. ápr. 2. 19:25
 3/19 A kérdező kommentje:
Igen gyakorlatilag ki van töltve anyósom azt mondta, hogy töltsük ki a megjegyzés rovatot a kazánról és ő már úgyis eleve aláírta...
2020. ápr. 2. 19:34
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
A műszaki berendezések meghibásodása bármikor bekövetkezhet.
2020. ápr. 2. 21:18
 5/19 anonim ***** válasza:
94%
Jól mondta anyósod! Meg annyira ne rohanjunk már meg ne siessünk hogy egy lakás átadásra (Xmillával a számlán) ne legyen időnk! Be$z0pt@! Teleírnám a megjegyzés rovatot de csak azért mert nem kedvelem az ilyen flegma qrvasokdolgomvannincs15percem majmokat...
2020. ápr. 3. 06:49
 6/19 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom hogy ha náluk keletkezett a hiba az a költség elméletileg még őket terhelné, főleg hogy ezek ki tudja mióta nem fűthettek vele mert mi ugye 1,5 hónapja bekapcsoltattuk velük és akkor ment a melegvíz mi nem is gondolhattunk arra, hogy van vele valami, meg a kazán is működőképesnek látszott fűtött és melegvíz is volt.

Ma jön a gázos megállapítani hogy mi baja van, egyúttal a padlófűtést is újra megnézetem vele. mert ah cserés vagy akármi, az több százezres kiadás, holott nem mi rontottuk el, ez bizonyíthatóan akkor rossz kellett hogy legyen amiről "nagyvonalúan" hallgattak.

Ja és még a szemetüket sem vitték el... pedig még az ügyvédnél is előadták hogy semmi szemetet nem hagynak ott (felvétel készült az ügyvédnél a szerződéskötésről, plusz a papíron is benne van a feltétel)

2020. ápr. 3. 08:00
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Majd írd meg, hogy mit állapított meg a gázos
2020. ápr. 3. 08:48
 8/19 A kérdező kommentje:

Rendben délután jön és mindent megkérdezek tőle. Egyébként érdekes az egész mert volt egy előző vevő aki majdnem az utolsó pillanatban állt el a szerződéstől valami ilyesmit beszélt az ügyvéd anno mikor mentünk lerendezni magát az adásvételit.

És nem vagyok az a pereskedős meg kötekedős típus de már egyszer így vettünk egy lakást, a régi lakásunkat, ott is olyan dolgok derültek ki hogy utólag több jogvézett ismerősöm mondta valamint ügyvédtől is megtudakoltam hogy bőven belefért a rejtett hiba kategóriába. Ott is a kazán volt tropa 1 millió lett volna majdnem kicserélni, tudom tudom ott mi is buták voltunk nem nézettük meg komolyabban.

DE itt bekapcsoltattuk velük a meleg víz ment a kazán működött, a padlófűtést nehezen tudtuk volna ellenőrizni mivel ezeknél még a nagy cserépkályha is hébe hóba ment nem lehetett eldönteni honnan jön a meleg vagy mitől meleg a járólap. De ugye ez is 1,5 hónapja volt, lassan 2 inkább. És ha az alatt elromlik javítsatok ki ha tévedek de ez nem nekem kellene hogy költségem legyen, ilyen alapon ha leomlik a tető, akkor a romot ás át kellene vennem mintha mi se történt volna. ÉS a lényeg ráadásul azon van hogy csak kezünkbe nyomták sietősen este a kulcsot ő aláfirkantotta az aláírásával a birtokbaadási jegyzőkönyvet.

Tegnap egyébként azt mondta hogy nem tudja mi baja de elküldi a "szerelőjét"... Na és itt mondtuk azt hogy nem, majd megnézi a miénk, hátha objektívebb, nehogy már még ő küldjön szerelőt akivel jóba van.

2020. ápr. 3. 09:07
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
ők életvitelszerűen ott laktak, vagy csak árultak egy örökölt házat?
2020. ápr. 3. 10:38
 10/19 A kérdező kommentje:
Életvitelszerűen de érdekes mert ugye az ügyvédnek rögzítik videón a szerzodeskotest és ott is mondtuk hogy minket már vertek át így kazánnal. Plusz mondták h elvisznek minden szemetet. A legjobb válaszok erre az volt hogy nem volt idejük mert siettettuk őket. Ez annyi volt hogy mindig mást mondtam 2 naponta hogy na meg két napot várjunk már aztán megint 2 nap stb az ember még tervezne előre pakolászna stb. Plusz a 30 napos határidőn túl voltak már a 15 napos késedelmük végefele voltak...
2020. ápr. 3. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!