EPH jegyzőkönyv átadásnak mi a menete? Kinek van igaza? Mit tudok tenni? Át lettem verve?
Egyedülálló nő vagyok, felújítok.
Nyílván megbíztam egy szakembert akit sokan javasoltak.
Lényeg: cirkó kombikazán lett betéve, falak szétheggesztve ( oké elnézem, mert festeni kell de akkor is...)
Ráz a zuhany csaptelepe 15 Volt van benne, kihívtam őt.
Azt állítja az én hibám, mert xar az áram hálózatom meg nincs védőföldelésem ( tavaly lett áthúzva villanyszerelő szerint van földelésem)
Azt mondta az EPH átadásnál nem volt kint villanyszerelő és nekem az a jegyzőkönyv nem ér semmit, mert az csak azért lett oda adva, hogy legyen melegvízem és a név aki ott szerepel " átadást ellenőriztem" címszó alatt nem is volt ott és eltépte a saját jegyzőkönyvem.
Aki megnêzte azt mondta onnan hiányzik a leföldelés vagy mi megnéztem a szomszédnél neki oda van kötve ilyen kábel féleség.
Nagyon bánt, mert nem értek hozzá és szeretném tudni kinek a hibája.
Hogy merte eltépni a jegyzőkönyvedet? Ha van rajta aláírás, akkor felel a munkáér, és a jegyzőkönyv valódiságáér. Büntethető.
Hegesztésnél a falat(stb) leszokás takarni, hogy ne égessék össze.
Kombi gázkazántól, nem rázhat a csapteleped. Ezek villanybojler miatt szoktak.
Viszont ez a hiba társssházban bárhol lehet, nem feltétlen nálad.
A gázrendszerEPH ját villanyszerelő csinálja, hozzá kell kötni a vízhálózatot és még mást is. Ennek a megfelelőségét a villanyszerelő az általa kiadott jegyzőkönyvvel szavatolja, igazolja( szabványos megfelelőségét). Ez kell a gázszerelőnek, hogy beüzemelhesse a gázkészüléket.
Az EPH és földelés kicsit más. A védőföld a dugaljaknál,lámpáknál van kialakítva. Az EPH pedig a feszültség alatt nem lévő egyéb fémszerkezeteket(vízcső,gázcső,fürdőkád,stb) köti össze
Nálad egyszer a gázórának kell átkötve lennie,a gáz és vízcsöveken pedig bilincs észöld/sárga vezetéknek kell lennie valahol, így van bekötve.
Családiházról van szó.
Nincs semmi ilyen színű vezetekem sehol :( szomszéd megmutatta igen neki van ott ahol nekem nincs. Az ipari kamaránál javasoltak bejelentést csak félek az embertől, mert mikor kint volt kiabált velem is meg a szomszéddal hogy mi vagyunk a hülyék...
Én az EPH-hoz nem hívtam villanyszerelőt, mert nem mondta, a tervező meg azt mondta, hogy a gázosnak kellett volna... Ő meg hárít, hogy az én hálózatommal van a baj, de honnan tudja ha nem volt kint villanyszerelő?
Jelentés a kamarához?
Pm-ben szívesen küldök referencia munkát..szerintem se így kellett volna neki itt hagyni meg így viselkedni.
Ő kikötettheti a főgáznál a gázom bosszúból?
Széttépve elvitte a példányom és kiviharzott...de előtte felhívta a villanyszerelő haverját, hogy halljam nálam a szar minden... Később felhívott, hogy a haverja 200 ezerért nekem patent megcsinálja...
Ha bejelentem akkor kérhetik tőle is a jegyzőkönyvet ha nincs meg azért ha megvan azért lesz neki büntetés ugye?
Hogy lehet így átverni az embereket :( a munkadíjról kellett volna kapnom külön számlát?
Ő kikötettheti a főgáznál a gázom bosszúból?
-Sajnos igen, bejelenthet, mert ez így veszélyes. Itt is szabálytalan gázkészülék pukkant el.
Azt állítja az én hibám, mert xar az áram hálózatom meg nincs védőföldelésem
-ez alighanem igaz
EPH-t a villanyszerelő kummantotta el (de legalábbis ő tudja helyrehozni), úgyhogy most a legokosabb az lenne, ha hívnál egy szerelőt és gyorsan megcsináltatnád.
Tud "rázni" a gázkazán is.
De ha nálam van gubanc akkor, hogy engedélyeztette az EPH-val tovább a főgázhoz? Utána meg vissza vonja főleg azután, hogy feljelentem? Saját maga mondta nem volt kint a villanyos, eltépte a jegyzőkönyvem.
Meg ha azt mondjátok a színes vezetékeknek kellene ott lennie akkor miért nincs rajta?
Már a lakásbiztosítótól intézem a szerelőt,de nem egyik napról a másikra jön ki sajnos.
Mit tegyek ezen kívül? Hagyjam a franca, mert úgyse fogok ezen nyerni csak tapasztalatot?
Szomszéd volt csak nálam a szem és fültanuja ami itt történt. A széttépett jegyzőkönyvről és a lekezelő bánásmódról.
A kamaránál tudsz bejelentést tenni, a villanyszerelő és a gázos miatt is.
Leg egyszerűbb ha keresel egy másik villanyszerelőt, aki megcsinálja az EPH-t és ad róla számlát és jegyzőkönyvet.
Ezek után tennék mindkettőre panaszt. A gázosról, hogy beüzemelte, a villanyszerelőről a valótlan munkavégzésről, és jegyzőkönyvről.
Kamaránál bejelentettem.
Azért várok inkább a biztosító áltál kiküldött villanyszerelőre, mert félek már ajánlás alapján bárkit kihívni. Én nagyon rosszul érzem magam, hogy ennyi pénzt kifizettem + a villanyszerelő is tuti sokba fog kerülni és egyáltalán nem biztos, hogy a káromat valaki megtéríti :(
Sajnos úgy döntöttem ezzel befejeztem egy ideig a felújítást nem akarok többet bukni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!