Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Lakható állapotú házba költözö...

Lakható állapotú házba költözöl a családoddal, de fel kell újítani. Havi 40ezret tudsz rákölteni, de a sajátod lenne. Elégedett lennél?

Figyelt kérdés
Az eddigi megtakarításunkat beleforgatnánk a vételárba, de újítani kellene. Az eddigi megtakarítás havi összegét (40e) felújításra fordíthatnánk. De ha letelik a hitel (20év), a miénk lenne. Ezt választanád, vagy beköltöznél egy vadiúj lakásba ahol életed végéig bérleti díjat fizetsz és nem örökítheted tovább. Ezen megy otthon a vita. Én az első megoldást favorizálom, a Férjem a második felé hajlik.
2020. jan. 16. 10:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Személy szerint én a saját ház, lakás híve vagyok, de sajna rám alapból jellemző, hogy konzervatív vagyok. Mondjuk, jó lenne tudni, milyen szintű felújításra lenne szükség. Ha teljes külső-belső felújítást igényel a ház, az több millióba kerül. Egy jobb állapotú saját ház, vagy átmenetileg saját lakás nem jöhet szóba? Aztán tovább gyűjteni a véglegesre?
2020. jan. 16. 10:53
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ hol van a ház.Ha a ház és a lakás is jó helyen van akkor nyilván a ház.

Mi ott csesztük el hogy a saját házba öltünk mindenünk egy élhetetlen helyen,most van egy saját házam ami még a felujitásoknak köszönhetően is keveset ér mi meg beköltöztünk városba albérletbe mert itt lehet dolgozni.

2020. jan. 16. 11:23
 3/13 anonim ***** válasza:
16%
Én biztosan nem. Ha már mindenképpen szükséges a hitelfelvétel, akkor legalább az ingatlan legyen jó állapotú/felújított, hogy 5-10 évig legalább ne kelljen rá költeni.
2020. jan. 16. 12:53
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Én mindentől függetlenül a saját ingatlan mellett voksolok - persze ahogy írták a település nagyon fontos - mert azzal bármikor lehet pénzt csinálni, ha úgy adódik.

Még a hitelest is eladhatod, kiadhatod, kisebbre-nagyobbra cserélheted és a pénzednél vagy!

Az öröklés az egy másodlagos téma, bár aki családot tervez, ott ez sem elhanyagolható.

Nekem személy szerint nagyon fontos a biztonság, az otthon érzete és a magánszféra. Ezeket egy bérelt lakásnál soha nem érezném, így ebben nem gondolkoznék.

Már az is kényelmetlen lenne, ha mondjuk jönni akar a bérbeadó, én meg egy hete fekszem influenzával és szalad a lakás. Ez csak egy pici példa volt, de lehet számítani, hogy eladják, hogy ők akarnak beköltözni, hogy úgy emelnek, amit már nem tudok vagy nem akarok fizetni, akkor marad a cuccolás csomó idegeskedéssel, ügyintézéssel, utánjárással. És mindeközben vastagon fizeted a másét.

2020. jan. 16. 13:32
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Hol van az a vadiúj lakás, amire garanciát adnak, hogy életed végéig benne lakhatsz?

Nem fúrhatsz fel egy polcot, nem vehetsz ki, vagy nem építhetsz egy falat, engedélyt kérhetsz, de nem biztos hogy kapsz, hogy az ízlésed szerint fesd ki,...stb.

Meséld már el azt is a férjednek, hogy nem mindig lesztek fiatalok, jöhet egy betegség, kicsi vagy semmilyen nyugdíj, akkor fizettetek egy életen keresztül és kivágnak benneteket.

Jó lesz majd hajléktalannak lenni?

2020. jan. 16. 14:50
 6/13 anonim ***** válasza:
16%

A fő kérdés az, hogy a jövefelmetek mekkora része menne el hiteltörlesztésre.

Húsz év nagyon hosszú idő. Egy saját lakással oda lesztek kötve arra a környékre ahol megveszitek. Húszév múlva is lesz ott munka? Ha jön egy válságosabb idő akkor is lesz munka? Mennyit fognak érte fizetni? Abból lehet majd hitelt törleszteni?

Nézzük számokban: 30 MFt-ért vesztek egy lakást. 5MFt kp. +25MFt hitel. Az havi 180 húsz éven át. Havi 40 felújításra húszév alatt. Az kb.:9,6MFt. Körbe sem értek a házon ennyi pénzel.

Az ország nagyrészén havi száz alatt találsz albérletet. Ha valahol találsz jövedelmezőbb állást már is költözhetsz tovább. A hiteledhez képest előbbrébb vagy havi 80+ a felújításra szánt 40-el. Kamattal, adókedvezménnyel együtt húsz év múlva majdnem 40MFt lesz a számládon.

2020. jan. 16. 16:35
 7/13 mindentudó99 ***** válasza:
76%
Nyilván a saját. Vagy te 3 csaladi ház árát akod más zsebébe tenni életed vŕgéig? Nem számít milyen a ház ha kacsalábon forgó akkor is a tied lesz. Nekem egy ócska váj9g volt az első házam szinte még gyerekként. 17 èvesen. Én annak is nagyon örültem. Aztán továbbléptem lett jobb. Az albérletet kényszerből ideig óráig tudnám csak elképzelni. Akik megvették a régi házam 20 éve albérleteztek. Pont egy ház árát adták oda másnak.
2020. jan. 16. 18:34
 8/13 mindentudó99 ***** válasza:
100%
/ha nem kacsalábon forgó/
2020. jan. 16. 18:35
 9/13 anonim ***** válasza:
71%

Nem tudom, hogy te hogy számolsz!

25 milliónak+kamatai 100-110ezer a havi törlesztője, banktól függően, fix kamatozással.

Jelenleg egy albérlet ára, ami 5-10-15-20 év múlva már nem ennyi lesz, hanem esetleg a duplája, de 20 év múlva lehet a háromszorosa is, arra nincs garancia. De nekik a törlesztőjük még mindig csak 100-110ezer lesz!

A 40 milliót végképp nem értem, hogy sikerült kihoznod, különösen a növekvő albérletárak mellett. Mert ugye te sem hiszed, hogy 15 év múlva, még ugyanennyi lesz?

Amúgy 40 millióval 20 év múlva nagyjából a feneküket törölhetik ki!

Mi 20 éve vettünk házat 3,1 millióért és 25 millióért adtuk el egy hónapja. Hát valahogy így kell/ene gondolkozni!

Ráadásul a kérdező férje élete végéig albérletben akar lakni, ami remélhetőleg nem 20 évben mérhető.

Valóban baromi nagy perspektíva 100 évesen albizni és 3-4 házat más zsebébe pakolni!

2020. jan. 16. 19:00
 10/13 anonim ***** válasza:
76%
Ja és 6-os! Ha a hitelt nem tudja fizetni, akkor az albérletet sem, ahonnan irány az utca! A sajátot el tudja adni, vagy kiadja és nem kell a Gellérthegyen laknia egy barlangban.
2020. jan. 16. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!