Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Milyen fűtési rendszert...

Traktor1 kérdése:

Milyen fűtési rendszert érdemes kialakítani, családi házban. Melyik a legtakarékosabb?

Figyelt kérdés

2019. febr. 26. 09:28
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim válasza:
A fatüzelés még mindig olcsóbb a gáznál. Van vele munka? Igen. A kandalló (legyen az bármilyen) nem bánik takarékosan a fával. A legolcsób, jelenleg a víz-víz hőszivattyú. Nagyjából 1kw áramból 3kw hőenergiát állít elő. Ha később napelemeket szerelsz fel, szinte ingyen fűthesz. Az áramot elő tudod állítani. A gázt nem. (Na jó a gázt is, de az egy másik beszélgetés)
2019. márc. 4. 09:52
 32/51 mindentudó99 ***** válasza:
Ha lopd a fát akkor olcsóbb. Meg a konvektoros fútésnél és régi kazánnál esetleg. Egy kond.kazánnál nem olcsóbb.
2019. márc. 4. 12:44
 33/51 anonim ***** válasza:
31: 25-30 év alatt meg is térül a gázhoz képest a hőszivattyú felára. Utána tényleg hasznot termel. Bár addigra valószínűleg lesz valami jobb fűtési rendszer és a hőszivattyú lesz az elavult.
2019. márc. 4. 20:05
 34/51 anonim ***** válasza:

# 33 Levegöshőszivattyú sok esetben nem drágább kivitelezni mint gáz vagy fatüzelést. Honnan szedtél 25 év megtérülést.

Ha sporolni akarsz a fűtésen szigetelj.

2019. márc. 5. 00:18
 35/51 anonim ***** válasza:

31.

Ezt számolással is alá tudod támasztani?

2019. márc. 5. 09:21
 36/51 anonim ***** válasza:

33!

Én egy nettó 96 m2-es ház gázos fűtésére (padló+ radiátor) 1.5 milliós árajánlatot kaptam, 1 okos termosztát, 3 hagyományos termosztát a szobákba egyéb helységekben pedig termofejek. kiegészítve 200 literes indirekt tárolóval! 5,9 Kw a ház energia igénye!

Egy normális scop értékkel rendelkező víz-levegő hőszivattyú önmagába minimum ennyibe kerül. Ha meg ki akarod használni a hűtést is akkor mennyezet vagy fal fűtés mindenképpen kell. Erre 4.1 milliós ajánlatom van!

2019. márc. 5. 19:20
 37/51 anonim válasza:
32, 33, 35: 180nm-es, szigeteletlen Ytong házat fűtök fatüzeléssel. Vegyestüzelésű kazán, 2000 literes puffer tartály (tehát nem kell folytani az égést), csak és kizárólag padlófűtésem van, természetesen háromjáratú szeleppel visszakeverve. Kb. 35 kg fát tüzelek el naponta, 15000 Ft/m3. Mennyibe kerül egy gázkazán? Mennyibe kerül egy höszivattyú? Mennyi hőt állít elő 3,6mj gázból egy 108% hatásfokkal üzemelő gázkazán? És mennyit egy hőszivattyú amelyik 1kwh-ból 3kwh hőt csinál. :) Nagyjából. Nem akarok vitatkozni senkivel. Az adatok elérhetőek a neten. Össze kell adni a számokat és látszik, hogy megéri, vagy sem. Amit leírtam az az én véleményem, amit a számításaim és a gyakorlatom alapján alkottam.
2019. márc. 6. 09:17
 38/51 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Az égést fojtani szokták (helytelenül), én meg ezt a mondtot nem folytatom tovább.

Körülbelül 7 tonna fát tüzelsz el. Ami 10 köbméter. 15 ezer forintért milyen fát kapsz?

Akkor nem érdemes fával fűteni, ha valaki piaci áron veszi a fát. 15 ezet forint nyilván nem piaci ár.

2019. márc. 6. 12:39
 39/51 anonim válasza:
38: Nálatok hány hónapig kell fűteni? Mondtam, hogy fent vannak az árak a neten. Keress rá, hogy ki mennyiért adja a fát. Jelenleg kőrist vettem ennyi pénzért. Az eladónak volt eutr száma, neve, címe, telszáma. Még mit kellene tudnom az eladóról? Csak a vita kedvéért ne írj.
2019. márc. 6. 13:04
 40/51 mindentudó99 ***** válasza:
Engem is érdekel ez az olcsó fa belinkelhetnéd hol kapható.
2019. márc. 6. 14:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!