Milyen fűtési rendszert érdemes kialakítani, családi házban. Melyik a legtakarékosabb?
Köszönöm a választ.
Igen, én is vízteresre gondoltam, csak fa tüzelésű, vagy gázos legyen ?
Amúgy 1200000 ezret tudok rászánni egy ilyen kialakítására. 70nm lakás 2 szoba, wc, fürdő.
Szerintem érdemes olyan megoldást kigondolni, ami esetleg mindkettővel fűthető, ha már a kandalló mellett döntesz.
A fát tárolni is kell valahol, ami lakásban nyilván nem feltétlenül megoldható. Illetve ha már szezon van, drágább is fával fűteni, mint gázzal. És a gáz jobban is szabályozható és állandó energiát ad.
Hát nehéz eldönteni.
Jelenleg fával tüzelek, de nagyon drága, szerintem már nem nagyon éri meg vele fűteni.
Viszont nem tudom az ilyen vízteres fűtésnél mennyi fára lenne szükségem.
Arról nem is beszélve hogy egy ilyen kazánba mennyi időnként kell fát rakni ? mert sokszor nem vagyok otthon és nem szeretném ha hideg lakás fogadna.
Miért kell ilyen hülyeségeket írni, hogy fával olcsóbb fűteni?
A kérdésre is válaszolván, egyértelmű, hogy kondenzáciös gázkazán központi fűtéssel. De ehhez az 1,2 millió vékony lesz szerintem.
Gázzal fűtök konvektorok vannak és novembertől kifizettem több mint 200 ezret a gázra és nincs egyenletes meleg a házban, sőt inkább azt mondanám hogy hideg van mert a konvektor nem tartja a meleget, addig fűt amíg maxon van, utána fél óra múlva mintha fűtetlen lakásban lennék!
A fa legyen 150.000 ft, meg lehet szerezni olcsón kalodába és nagy teherautóval is, de akkor napi 50 kiló fával amiben van vizes is, bőven pokol meleget lehet csinálni, persze ha jó kandalló van.
Én is most azt fogom csinálni hogy építek kandallót és fával fogok fűteni, mert a gáz luxus és értelme sincs, mert narancssárga égése van.
Egyébként kinek mi a kényelmes és kifizetődő... Ha van pénz akkor mehet a gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!