Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Milyen fűtési rendszert...

Traktor1 kérdése:

Milyen fűtési rendszert érdemes kialakítani, családi házban. Melyik a legtakarékosabb?

Figyelt kérdés

2019. febr. 26. 09:28
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
9%
A vízteres kandalló lenne a legjobb, de annak a beüzemelése ha jó munkát akarsz akkor 5-600 ezer forint, de lehet több is. A padlófűtés mindennel együtt 3-4 millió. A konvektor szintén nem opció. Azt javaslom hogy vegyél egy nagyteljesítményű kandallót, ami nem ég ki, aztán ha jót fogsz ki egy ilyen kandallóval majdnem a teljes ház kifűthető. A fát be tudod szerezni apránként.
2019. febr. 26. 09:38
 2/51 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Igen, én is vízteresre gondoltam, csak fa tüzelésű, vagy gázos legyen ?

Amúgy 1200000 ezret tudok rászánni egy ilyen kialakítására. 70nm lakás 2 szoba, wc, fürdő.

2019. febr. 26. 10:03
 3/51 anonim ***** válasza:
3%
Ne gázos legyen a vízteres, csak fa tüzelésű, mert az olcsóbb! 1.200.000 bőven elég lesz rá.
2019. febr. 26. 10:24
 4/51 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem érdemes olyan megoldást kigondolni, ami esetleg mindkettővel fűthető, ha már a kandalló mellett döntesz.

A fát tárolni is kell valahol, ami lakásban nyilván nem feltétlenül megoldható. Illetve ha már szezon van, drágább is fával fűteni, mint gázzal. És a gáz jobban is szabályozható és állandó energiát ad.

2019. febr. 26. 10:48
 5/51 A kérdező kommentje:

Hát nehéz eldönteni.

Jelenleg fával tüzelek, de nagyon drága, szerintem már nem nagyon éri meg vele fűteni.

Viszont nem tudom az ilyen vízteres fűtésnél mennyi fára lenne szükségem.

Arról nem is beszélve hogy egy ilyen kazánba mennyi időnként kell fát rakni ? mert sokszor nem vagyok otthon és nem szeretném ha hideg lakás fogadna.

2019. febr. 26. 11:17
 6/51 mindentudó99 ***** válasza:
94%
Ha új rendszer lesz ne fatüzelésben gondolkodj. Drága a fa . Tárolni hordani. Gáz olcsóbb kényelmesebb. Nem nagy ház másfélből kijöhet. Kondenzációs kazánnal. Olyan helyre rakni ahol oldalt kiállhatsz a kéménnyel.
2019. febr. 26. 11:35
 7/51 anonim ***** válasza:
77%

Miért kell ilyen hülyeségeket írni, hogy fával olcsóbb fűteni?

A kérdésre is válaszolván, egyértelmű, hogy kondenzáciös gázkazán központi fűtéssel. De ehhez az 1,2 millió vékony lesz szerintem.

2019. febr. 26. 11:54
 8/51 anonim ***** válasza:
8%

Gázzal fűtök konvektorok vannak és novembertől kifizettem több mint 200 ezret a gázra és nincs egyenletes meleg a házban, sőt inkább azt mondanám hogy hideg van mert a konvektor nem tartja a meleget, addig fűt amíg maxon van, utána fél óra múlva mintha fűtetlen lakásban lennék!

A fa legyen 150.000 ft, meg lehet szerezni olcsón kalodába és nagy teherautóval is, de akkor napi 50 kiló fával amiben van vizes is, bőven pokol meleget lehet csinálni, persze ha jó kandalló van.

Én is most azt fogom csinálni hogy építek kandallót és fával fogok fűteni, mert a gáz luxus és értelme sincs, mert narancssárga égése van.

Egyébként kinek mi a kényelmes és kifizetődő... Ha van pénz akkor mehet a gáz.

2019. febr. 26. 13:53
 9/51 anonim ***** válasza:
52%
Amúgy jó lenne ha utána is néznétek a tanácsok előtt, hogy a központi fűtés kiépítése és a kondenzációs kazán mennyibe kerül. Mert okoskodni könnyű, csak hát a gyakorlati része nehéz. Főleg ha csak 1,2 M van rá, annyival hozzá se szabad kezdeni, még csak kigondolni se.
2019. febr. 26. 13:58
 10/51 anonim ***** válasza:
#8-as, szerintem nézesd meg a konvektoraidat, mert vagy hibásak vagy rosszul vannak beállítva.
2019. febr. 26. 14:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!