Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mennyibe kerül házat épiteni?...

Mennyibe kerül házat épiteni? Rendes vagy könnyű szerkezetes?

Figyelt kérdés

Engem az érdekelne hogy manapság mennyibe kerül a házépités négyzetmétere? Egy szintes házra gondoltam. Érdekelne az is hogy mennyi a rendes, illetve a könnyű szerkezetes, illetve hogy a könnyű szerkezetes házról mi a vélemény.

Köszönöm.

2017. jún. 1. 15:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
**Ja igen, a kérdésre a konkrét válasz, a mi házunk (tégla, földszintes) Br.228eFt/m2-re jött ki.(generálkivitelezővel picit drágább lett volna)
2017. jún. 2. 07:03
 12/18 anonim ***** válasza:

"250ezer/m2 az alsó határ"

Bruttó vagy nettó területre vonatkozik?

2017. jún. 2. 07:11
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Az érdekelne még hogy energetikai szempontból mennyire jók ezek a házak amiket manapság épitenek kulcsrakészen?

2017. jún. 2. 09:14
 14/18 anonim ***** válasza:
52%

Nem csak a gyorsaság, hanem az energiatakarékosság miatt is.

Az, hogy tégla még nem mond semmit, mert nem mindegy milyen tégla. A könnyűszerkezetes árban nagyon jó, és mint írtam iszonyat alacsonyak a fűtésköltségei, ráadásul nyáron a szellőzőrendszernek köszönhetően is hűvös. Energetikailag ugyanolyan tégla ház jóval drágább. Az a tégla, ami majdnem ugyanannyiba kerül, mint a könnyűszerkezetes jóval kevesebbet nyújt azon az áron, ezért kis pénzből érdemesebb a könnyűszerkezeteset választani.

2017. jún. 2. 19:37
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Tehát akkor a fütés számlám jó eséllyel kevesebb lesz télen? Illetve ilyen házaknál általában mivel megy a fütés?

És az mennyire igaz, hogy a könnyűszerkezetes házaknál nem tudok csak úgy felrakni egy konyhabutort, mert nem birja el a fal? Úgy hallottam hogy úgy kell rögtön megtervezni az egészet hogy ahova a falra valami kerül.

2017. jún. 5. 11:40
 16/18 anonim ***** válasza:

Ez butaság, hogy nem bírja el a fal :D

Akár egy zongorát is felrakhatsz, azzal se lesz baj. Tény, ha tonnákat akarsz a falra tenni az más kérdés, de bármilyen szekrényt elbír!

Egyébként a fűtés igény kérdése. Én geotermikusat szerettem volna de nagyon drága lett volna. Így gáz-napelem lesz kandallóval kiegészítve. Azoknak, akiknek csak gáz és napelem van ugyanilyen típusúból azt írják télen 40-50€ a fűtésköltségük, ami itt Németországban iszonyat alacsony (a jelenlegi, feleakkora lakásunkban 200€-t fizetünk), fával még lejjebb mennek a költségek, mert mi ha otthon vagyunk fával fűtünk majd, napelem rásegít amikor süt a nap+melegvíz azzal lesz, a gáz pedig vész esetére :)

2017. jún. 5. 16:47
 17/18 A kérdező kommentje:
Szoval a fal erős. Köszönöm, ezt jó tudni. Hát füzés se mindegy, itthon nem tudom mi értné meg.
2017. jún. 5. 19:13
 18/18 anonim válasza:
Könnyűszerkezetes ház a legjobb döntés. Nem véletlen, hogy Nyugaton ennyire elterjedt. A magyaroknak csak a tégla számít háznak, ezért sokan majd megpróbálnak lebeszélni. Mi 4 éve lakunk 100 nm-es könnyűszerkezetes házban. 15 ezer Ft a havi fűtés, amiben a melegvíz is benne van. Nincs klímánk, de aki nyáron bejön hozzánk, azt hiszi van, mert olyan hűvös. Pedig még a tető nincs leszigetelve... A falak erősek, a minőség attól függ, milyen a kivitelezés.
2018. aug. 19. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!