Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Könnyű szerkezetes vagy...

Könnyű szerkezetes vagy téglaépítésű ház?

Figyelt kérdés
Építkeznénk, de nem tudom, hogy mik az előnyei egyiknek és másiknak? Ti melyiket húznátok fel egy szép telekre? A hagyományos téglát vagy a könnyűszerkezetest?

#könnyűszerkezet #téglaépítésű ház
2015. ápr. 5. 16:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Én könnyű szerkezetes házat építettem, jelentősen olcsóbb mint a tégla. Sokan félnek tőle mert nem ismerik, hogy talán nem olyan tartós esetleg nem megbízható. Amerikában megfelel ezész a hideg északi résztől a forró délig. Nincs vele semmi baj, kedvező árfekvésü es gyorsan elkészül.
2015. ápr. 5. 17:16
 2/7 anonim ***** válasza:

"Nincs vele semmi baj, kedvező árfekvésü es gyorsan elkészül."

Akkor miért nem épít mindenki ilyet? :)

Idehaza a tégla messzemenően olcsóbb mint a faanyag. Én téglafalú házat ajánlok 15 cm-es hőszigeteléssel.

2015. ápr. 5. 19:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

könnyűszerkezetes: gyorsan felépül, jó a szigetelése, kivitelezésnél a hibák nagy gondot is okozhatnak, ezért megbízható céggel érdes csak csináltatni. megfelelő kivitelezéssel strapabíró. Tömege kicsi, így szellőztetésnél gyorsan kihűl, nincs ami védjen a nyári meleg ellen.

tégla: munkaigényesebb, így drágább a kivitelezés. megfelelő szigetelés(amit lehet növelni), jobb tömeg, hagyományos építkezés,jobb páraszabályzás.

Mindamellett a szerkezetkész állapot, teljes költség 10-15%-a csak. ugyanúgy kell villany, gáz, víz burkolatok stb. ami a költségek jóval nagyobb részét teszik ki.

2015. ápr. 5. 20:42
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Már mindent elmondtak előttem.

Kollégám is ilyet épített. Nem is volt vele baj 10 évig. Akkor is csak az, hogy megromlott a házassága, elváltak, és el akarták adni. Mindenkinek tetszett, de amikor megtudták, hogy könnyű szerkezetes, senki nem akarta megvenni.

Amerikában azért szeretik, mert olcsó, (ott legalábbis sokkal olcsóbb mint a téglaház) és az alatt a 20 év alatt míg lerottyan, úgyis jön egy tornádó, ami szétdobálja az oldalfalakat, és építhetik a biztosításból a következőt.

2015. ápr. 7. 11:11
 5/7 anonim ***** válasza:
Jó a könnyűszerkezetes, ha jól van megépítve. Egy dolgot mérlegelj. A könnyűszerkezetest nagyon nehéz, szinte "lehetetlen" eladni, ha arra kerülne a sor. Ezért én inkább építenék olyat, ami később eladható, ha kell. Így én a tégla mellett döntenék.
2015. ápr. 7. 11:37
 6/7 anonim válasza:
Csakis könnyűszerkezeteset! A 'lehetetlen eladni' csak városi legenda. Az első házunk könnyűszerkezetes volt, imádtuk. Csak azért adtuk el, mert kicsi volt már. Az első érdeklődő megvette. A második házunk is újépítésű faszerkezetes lett. Nem csalódtunk. Remélhetőleg már Magyarországon is győz a józan ész és a vaskalaposok is belátják milyen jó is egy könnyűszerkezetes ház. 2018-at írunk. Emberek, tartsatok lépést a korral! ;)
2018. aug. 19. 22:06
 7/7 anonim ***** válasza:

Az nem kunszt, hogy az újépítésű ház kosher. És elégedett vagy vele.

Majd 20 év múlva meséld el, hogy miért bántad meg!

2018. aug. 21. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!