Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Miért idegenkednek az emberek...

Miért idegenkednek az emberek a könnyű szerkezetes házaktól? Nekem tetszenek, és jól szigeteltek.

Figyelt kérdés

2014. júl. 18. 12:52
 1/10 anonim ***** válasza:
elviszi a monszun
2014. júl. 18. 13:03
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem biznak sem az epitokben, sem a szerkezetben. Keves a tapasztalat, keves a jo szakember, meg hat nem is olcsobb, mint egy teglahaz.
2014. júl. 18. 13:14
 3/10 anonim ***** válasza:
Mert vannak beidegződések. A ház legyen téglából. Tudod hányszor hallottam? Meg azért a magyar építőipar is hagy kívánnivalókat maga után. De sok alternatív megoldás van. Cimborám most szalmabála házat épít. Ne tudd meg mi kanosszát járt mire engedélyezték.
2014. júl. 18. 13:48
 4/10 anonim ***** válasza:

És laktál is már ilyenben??Mit mondtál éjszaka a gyereknek,hogy mik azok a nyögések és sikítások a szomszédban???? A másikban meg mért vonyít a kiskutya??

Szóval először próba,és utána jöhet a vélemény.

2014. júl. 18. 14:07
 5/10 A kérdező kommentje:
igen, én 25 évig éltem ilyen házban és semmi ilyesmi nem történt.
2014. júl. 18. 14:50
 6/10 anonim válasza:
100%

Könnyű szerkezetesben élek, most már 7 éve, ráadásul ikerházban. Nem hallatszik át az égvilágon semmi, a köztes falat dupla fallal oldották meg, tökéletesen hangszigetelt, pedig szokott üvölteni a zene is, odaát kisgyerek van, mégsem érzékelünk semmit a másik zajaiból.

Egyetlen dolgot nem szeretek. Igaz, hogy jól szigetelt, télen nagyon alacsony a költségünk a fűtésre, mert elég egyszer befűteni, és sokáig tartja napközben, viszont nyáron megreked bent a meleg, klíma hiányában tud ez szenvedős lenni.

Nyitott ablakkal azért megoldott így is az éjszaka, tehát összességében és meg vagyok vele elégedve, nem cserélném le téglára, ez is teljesen jó!

2014. júl. 18. 16:17
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
nem megreked a meleg, hanem nincsen hőtároló tömege és e miatt nyáron meleg, valamint gyorsan kihűl télen.
2014. júl. 18. 19:18
 8/10 A kérdező kommentje:
7-es egyáltalán nem hűl ki gyorsan télen. A fűtési költség a fele mint a téglának.
2014. júl. 19. 03:28
 9/10 plajer tibor ***** válasza:

A könnyűszerkezetes házat van, ahol gyárban készítik és GYORSAN összeszerelik a helyszínen. Van, hogy jó a hőszigetelése és az akusztikai szigetelése. Jellemzően klimatizálni kell. /Amerikában már a 1910-es évek óta így készülnek /. Ezek is gyakran a spórolásnak esnek áldozatul, mint a tégla házaknál.

Ritka, hogy 100 évnél tovább bírják. Szemben a tégla szerkezettel. A belső kialakítást ez alatt legalább kétszer fel kell újítani. Valóban sokkal részletesebb tervet kell rá készíteni , mint a tégla házakra, mert itt nincs még kivitelezői rutin. A kivitelezés költségei sokkal inkább a gépészettől, burkolatoktól és az energia hatékonyságtól függenek, mint a szerkezettől magától.

A kivitelezés jellemzően gyorsabb, mint a tégla házé. A másodlagos ingatlan piacon ez már nem lesz szempont és nehezebb rá vevőt találni, mint egy tégla házra, vagy rönkházra. Autómárkában ilyen a SAAB ..... :) /nekem is az van.../

2014. júl. 19. 14:27
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm.
2014. júl. 20. 02:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!