Miért idegenkednek az emberek a könnyű szerkezetes házaktól? Nekem tetszenek, és jól szigeteltek.
És laktál is már ilyenben??Mit mondtál éjszaka a gyereknek,hogy mik azok a nyögések és sikítások a szomszédban???? A másikban meg mért vonyít a kiskutya??
Szóval először próba,és utána jöhet a vélemény.
Könnyű szerkezetesben élek, most már 7 éve, ráadásul ikerházban. Nem hallatszik át az égvilágon semmi, a köztes falat dupla fallal oldották meg, tökéletesen hangszigetelt, pedig szokott üvölteni a zene is, odaát kisgyerek van, mégsem érzékelünk semmit a másik zajaiból.
Egyetlen dolgot nem szeretek. Igaz, hogy jól szigetelt, télen nagyon alacsony a költségünk a fűtésre, mert elég egyszer befűteni, és sokáig tartja napközben, viszont nyáron megreked bent a meleg, klíma hiányában tud ez szenvedős lenni.
Nyitott ablakkal azért megoldott így is az éjszaka, tehát összességében és meg vagyok vele elégedve, nem cserélném le téglára, ez is teljesen jó!
A könnyűszerkezetes házat van, ahol gyárban készítik és GYORSAN összeszerelik a helyszínen. Van, hogy jó a hőszigetelése és az akusztikai szigetelése. Jellemzően klimatizálni kell. /Amerikában már a 1910-es évek óta így készülnek /. Ezek is gyakran a spórolásnak esnek áldozatul, mint a tégla házaknál.
Ritka, hogy 100 évnél tovább bírják. Szemben a tégla szerkezettel. A belső kialakítást ez alatt legalább kétszer fel kell újítani. Valóban sokkal részletesebb tervet kell rá készíteni , mint a tégla házakra, mert itt nincs még kivitelezői rutin. A kivitelezés költségei sokkal inkább a gépészettől, burkolatoktól és az energia hatékonyságtól függenek, mint a szerkezettől magától.
A kivitelezés jellemzően gyorsabb, mint a tégla házé. A másodlagos ingatlan piacon ez már nem lesz szempont és nehezebb rá vevőt találni, mint egy tégla házra, vagy rönkházra. Autómárkában ilyen a SAAB ..... :) /nekem is az van.../
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!