Mennyibe kerül házat épiteni? Rendes vagy könnyű szerkezetes?
Engem az érdekelne hogy manapság mennyibe kerül a házépités négyzetmétere? Egy szintes házra gondoltam. Érdekelne az is hogy mennyi a rendes, illetve a könnyű szerkezetes, illetve hogy a könnyű szerkezetes házról mi a vélemény.
Köszönöm.
Kismilliomodik ilyen kérdés!
250ezer/m2 az alsó határ. Ez az átlag, ez alatt csak komoly kompromisszumokkal. Felső határ nincs.
Könnyűszerkezetes nem olcsóbb, viszont nem tartja az értékét.
Az első hozzászoló irta, hogy nem olcsobb, én megkérdeztem én azt hallottam nem, de hogyhogy olcsobb. Lehet nem volt teljesen érthető.
Mennyiből épitettétek, és mekkora lett?
Ja értem, igen németországba más mint itthon. Azért köszönöm.
Hát én azért kérdezem, mert alapvetően nincs problémám a könnyűszerkezetessel, Amcsiba is sok olyan van, és itthon azért kevesebb a tornádó, hurrikán, hogy elvigye a házat. Csak az érdekel hogy ha olcsobb mennyivel, hogy megéri e azt épiteni inkább mint egy rendest.
Hello!
Mi téglából építkeztünk, vasbeton födém, stb. A téglaháznak pont ez az előnye, van hőtároló tömeg. Anyósomék is most építkeznek, 60m2-eset, kértek ajánlatokat mindkét épület típusra, a könnyű 13mill, a tégla 14, kulcsrakészen. Gyakorlatilag ennyi a különbség. Amúgy én csakis téglából építkeznék :)
Köszönöm. Hát igy ez alapján hogy van 1 milla külömbség, igy én is a téglát választanám. Nagyobb komfort érzés, nagyobb biztonság érzet.
Azért is kérdeztem, mert manapság egyre több helyen látom hogy a könnyű szerkezetest épitik. Valószinüleg gyorsabban kész van, de igy nem hiszem hogy annyira megérné.
Igen, nagyrészt a gyorsaság miatt választják a könnyűt. Az utcában is építettek egyet, nem egészen 3 hónap alatt be is költöztek, téglánál ez jobb esetben 6-9hónap.
Sokan még a könnyűszerkezeteset jó hőszigetelő képessége miatt választják.Az igaz, hogy az épület hőhídmentes, mert nincsenek benne jó hővezetésű anyagok (tégla, beton, stb), viszont egy kis odafigyeléssel a téglánál sem lesznek ilyen gondok + 20cm grafit a falra, 15 a padlóba, 40cm szálas a födémre, aztán nem lesz gond a fűtésszámlával :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!