Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mennyibe lenne az a ház?

Mennyibe lenne az a ház?

Figyelt kérdés
van egy elhagyott ház amit párommmal szeretnék megvenni ez egy kb 25-30 nm2-es kis ház villany van víz illetve fűtés nincs bekötve de fütésnek egy modern de kicsi kályhát szeretnénk meg fürdőszoba sincs benne a ház tetőszerkezete szerintem cserére szorul de tetőnek igazándiból teraszt akarunk rá csinálni tehát olyan mint ha egy emeletet csinálnánk a ház tetejére de igazándiból ez egy terasz lenne illetve még egy fürdő szobát hozzá épiteni ami olyan 5 nm2-es lenne a vakolást glettelést meg festést meg parkettázást azt nem kell bele számolni mert ezeket én is megtudom csinálni illyetve a ház vételárát se kell mert én azt tudom hogy mennyi, szerintetek mennyibe fog ez kerülni ?
2017. máj. 18. 19:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

9@

A 10-es értek egyet.

Amellett, ha igazad is lenne, kihagysz egy fontos momentumot.

A kérdező nem köteles olyan munkafeladatokat mással, azaz számlaképes vállalkozóval elvégeztetni, amihez önmaga is ért.

Minden építési hatóság, még a bankok is elismerik a házilagos kivitelezés fogalmát.

Nyilván egy kőműves, vagy villanyszerelő nem fog a saját házához másik kőművest, vagy villanyszerelőt hívni, csak hogy legyen számlája.

És ha az apósa vízszerelő és megcsinálja a lányának, vejének ajándékba, abba sem akad bele senki.

A megvásárolt anyagokról meg úgyis van számla.

2017. máj. 19. 15:37
 12/18 anonim ***** válasza:

Akkor csinálhatja saját maga, ha szakmunkás bizonyítványa van róla. Az kevés, hogy járt már építkezésen és "ért hozzá".

A családi házak építéséhez, bővítéséhez nem kell építési engedély, de kiviteli terv, e-napló igen. Tulajdonképpen ez egy rejtett engedélyezés, én láttam már leállított építkezést, mert nem voltak jók a tervek és megkezdték a munkát a 15 nap lejárta előtt. Aztán jön a pénzbüntetés, súlyosabb esetben a szakmai jogosultságok felfüggesztése.

2017. máj. 19. 16:13
 13/18 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat mindenkitől de asszem nagyon belelendültünk ebbe nem gondoljátok ? :) mi csak rendbe szeretnénk hozatni és a házba két helység van ami az egyik része konyha lenne a másik része szoba nekünk nem kell nagyobb ház csak annyival lenne bővítve ahol a zuhanyzó és a wc helyet kap és igen a ház teteje terasz lenne am a ház alapja és falai jó állapotba van csak újra vakolnom glettelnem és festenem kell
2017. máj. 19. 18:07
 14/18 A kérdező kommentje:
szóval ez alapján írjátok a szerintetek várható összeget :)
2017. máj. 19. 18:09
 15/18 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de egy lakókocsival is jobban járnál...
2017. máj. 19. 18:26
 16/18 anonim ***** válasza:
Közműből mennyi van meg? Csak az áram? Mert az a legolcsóbb és legegyszerűbb. Nagyjából félmillió per darab a többi, a gáz több is lehet.
2017. máj. 20. 09:58
 17/18 anonim ***** válasza:
Az pedig hogy nem kell engedély csak annyit jelent hogy a tevékenységet nem kell előre engedélyeztetni. Ugyanúgy kellenek tervek, napló, műszaki ellenőr, jegyzett kivitelező és minden szabálynak meg kell felelni mint eddig.
2017. máj. 20. 10:06
 18/18 A kérdező kommentje:
CSAK AZ ÁRAM VAN BEKÖTVE HA ERRE GONDOLSZ
2017. máj. 22. 07:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!