Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Gipszkartont hajópadlóra...

Gipszkartont hajópadlóra hogyan tennétek?

Figyelt kérdés
10 cm széles UV profilt akarunk letenni 10 cm széles nutolt hajópadlóra, ami párna fán fekszik betonfödémen. A fal párhuzamosan futna a kész meglévő hajópadlóval. Hossza 3,6 méter, mindkét oldalon tégla falhoz rögzítenénk, a mennyezeten pedig meglévő gipszkarton mennyezethez. A tervezett fal mindkét oldala dupla réteget kapna acoustic karton lappal. Elég stabil lesz-e, ha a két cm-es hajópadlóra csavarozzuk az UV profilt?(sajnos nem tudjuk a párnafák pontos helyzetét.)

ma 17:11
 1/2 anonim ***** válasza:

Kb 15 éve mi is így osztottunk ketté egy 1 szobát.

Teljesen stabil azóta is.

ma 17:57
 2/2 anonim ***** válasza:

Persze, megtartja gond nélkül. Max kicsit sűrűbben csavarozzátok le a profilt.

Adaléknak: nálam volt olyan gipszkartonos szoba ahol bontáskor derült ki, hogy a meglévő lambéria burkolatra csavarozták fel. Magyarán 2x kellett bontanom,

Tartotta az is gond nélkül.

Mondjuk én inkább fa irányba szeretek menni. Pl csináltam utólag az emeleti folyosóra egy beugró helyére kis mosdót. Nem akartam lefúrni a járólapba, jobb ha felszedhető ha úgy alakul.

Vastag 5x10-es pallót tettem le és felülre is. Felül se fogja semmi, mert tetőtér van épp a ferde falnál. Csak a két végén lett befúrva a falakba. Gond nélkül áll már évek óta, meg se mozdul.

Palló azért jobb mert masszívabb. Azt ha rendesen lerögzíted a hajópadlóba, akkor gond nélkül ott fog maradni. De megteszi a fém profil is, nincs gond azzal se.

ma 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!