NYIFY-J Lapos szerelő vezeték gipszkarton mennyezetbe?
Vásároltam a Bauhausban egy, a címben szereplő kábel típust, (3x1,5)...
"Fca" minősítésű, ami a tűzveszélyességi fokozatot illeti.
Utána néztem, és a különböző kábelek között ez a leg gyúlékonyabb. Viszont a gyártó falba ajánlja, gégecső nélkül, valamint Német országban is ezt szokták használni, A Német Bauhaus oldala alapján.
A helyzet az, hogy:
Én a 3 helység mennyezetébe világítás kábelezésnek ezt tenném, A háromból kettő régi vakolt, a harmadik pedig gipszkarton. Erről a gipszkartonos kábelről csak a világítás menne, és semmi más, és kap egy 6 amperes biztosítékot.
A gipszkartonon hűtükőr fólia (rem. jól írtam), és rajta szigetelésnek kőzetgyapot.
A kérdésem az lenne, hogy mehet e ez így? Én arra gondoltam, hogy felülről beborítom gipszel, hogy a kábel teljesen gipszben legyen köbe. Tudom nem jó kivágni a fóliát, de annak érdekében hogy ez biztonságos legyen, én erre gondoltam. Jó ez így, vagy tudnátok ehhez hozzászólni?
Miért nem villanyszerelő csinálja stb. igaz, de az nem a kérdésre adott válasz, Úgyhogy ha lehet olyan írjon aki segítő tanácsot ad, és nem mást.
A másik kérdés, hogy a másik két helység vakolt mennyezetébe jó ez a kábel szerintetek?
Azért cső nélkül szerelhető, mert dupla szigetelés van rajta. Jó lesz a kivitelezésed.
13Aral terhelhető, nem 16A-al.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!