Mennyibe lenne az a ház?
Megpróbálom komolyan venni.
Én a helyetekben inkább a bővítésen gondolkoznék, ha életvitelszerűen akartok ott élni, nem pedig csak nyaralónak kell.
Kezdésnek megvizsgáltatnám egy statikussal, hogy a meglévő 25 m2-hez érdemes e hozzáépíteni, vagy inkább dózer.
Ha dózer, akkor egy új ház felépítésén gondolkozzatok, ami alaphangon, nagyon olcsón 10-12 millió.
De tételezzük fel, hogy nem kell lebontani, elég hozzáépíteni 20-25 m2-t, mert ugyebár konyhára, fürdőre vécére szükség van. Ez a keletkezett 50 m2, új tetővel, a régi javításával, a közművek bevezetésével nagyon baráti áron 3-4 millió. (még ha tetőteraszt csináltok is :D)
Most akkor az előző hozzászólás összegeit szorozd meg kettővel...
És egy ilyen elhagyott düledező házat sajnos bontani kell...
6-os vagyok, igazad van, de én nagyjából úgy saccoltam, hogy a kőműves munkát megcsinálja a kérdező - azt írta, hogy ilyesmiket meg tud csinálni - gyakorlatilag az anyagköltséget, víz, villanyszerelést, a tetőt vettem alapul, amennyiért az ilyesmit felénk (Pest megye keleti része) számla nélkül, megcsinálnak.
Azt nem is számoltam, hogy hőtárolós villanykályhához milyen vezetékek kellenek és nem számoltam az engedélyeket, esetleg bontási hulladék elszállítását, tervrajzokat.
Én biztos nem vágnék bele, nem vagyok ennyire gazdag.:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!