Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mennyibe lenne az a ház?

Mennyibe lenne az a ház?

Figyelt kérdés
van egy elhagyott ház amit párommmal szeretnék megvenni ez egy kb 25-30 nm2-es kis ház villany van víz illetve fűtés nincs bekötve de fütésnek egy modern de kicsi kályhát szeretnénk meg fürdőszoba sincs benne a ház tetőszerkezete szerintem cserére szorul de tetőnek igazándiból teraszt akarunk rá csinálni tehát olyan mint ha egy emeletet csinálnánk a ház tetejére de igazándiból ez egy terasz lenne illetve még egy fürdő szobát hozzá épiteni ami olyan 5 nm2-es lenne a vakolást glettelést meg festést meg parkettázást azt nem kell bele számolni mert ezeket én is megtudom csinálni illyetve a ház vételárát se kell mert én azt tudom hogy mennyi, szerintetek mennyibe fog ez kerülni ?
2017. máj. 18. 19:59
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Óbudán úgy 15-150 milla telekmérettől függően, viszont ha valami pici faluban van a jóisten fafa mögött, pár százasból is kijöhet.
2017. máj. 18. 21:09
 2/18 A kérdező kommentje:
ez pesterzsébeten van :)
2017. máj. 18. 21:54
 3/18 anonim ***** válasza:
Ez inkább valami romantikus álmodozásnak tűnik mint ésszerű tervnek.
2017. máj. 18. 22:47
 4/18 A kérdező kommentje:
ez inkább kreativitás de azért köszi :D
2017. máj. 18. 23:22
 5/18 anonim ***** válasza:
A 25 nm-es ház, amiben nincs víz, de a teteje egy terasz? Hát ez minden csak nem élhető, kivitelezhető.
2017. máj. 18. 23:29
 6/18 anonim ***** válasza:

Megpróbálom komolyan venni.

Én a helyetekben inkább a bővítésen gondolkoznék, ha életvitelszerűen akartok ott élni, nem pedig csak nyaralónak kell.

Kezdésnek megvizsgáltatnám egy statikussal, hogy a meglévő 25 m2-hez érdemes e hozzáépíteni, vagy inkább dózer.

Ha dózer, akkor egy új ház felépítésén gondolkozzatok, ami alaphangon, nagyon olcsón 10-12 millió.

De tételezzük fel, hogy nem kell lebontani, elég hozzáépíteni 20-25 m2-t, mert ugyebár konyhára, fürdőre vécére szükség van. Ez a keletkezett 50 m2, új tetővel, a régi javításával, a közművek bevezetésével nagyon baráti áron 3-4 millió. (még ha tetőteraszt csináltok is :D)

2017. máj. 19. 10:21
 7/18 anonim ***** válasza:

Most akkor az előző hozzászólás összegeit szorozd meg kettővel...

És egy ilyen elhagyott düledező házat sajnos bontani kell...

2017. máj. 19. 13:05
 8/18 anonim ***** válasza:

6-os vagyok, igazad van, de én nagyjából úgy saccoltam, hogy a kőműves munkát megcsinálja a kérdező - azt írta, hogy ilyesmiket meg tud csinálni - gyakorlatilag az anyagköltséget, víz, villanyszerelést, a tetőt vettem alapul, amennyiért az ilyesmit felénk (Pest megye keleti része) számla nélkül, megcsinálnak.

Azt nem is számoltam, hogy hőtárolós villanykályhához milyen vezetékek kellenek és nem számoltam az engedélyeket, esetleg bontási hulladék elszállítását, tervrajzokat.

Én biztos nem vágnék bele, nem vagyok ennyire gazdag.:)

2017. máj. 19. 13:24
 9/18 anonim ***** válasza:
Csakhogy egy bővítés már e-naplós, innentől kezdve nem csinálhatja saját maga és minden számlás... Ne ringassuk a kérdezőt hamis illúziókba.
2017. máj. 19. 14:29
 10/18 anonim ***** válasza:

Nem ringatom.

[link]

2017. máj. 19. 14:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!