Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mi erről a velemenyetek?

Mi erről a velemenyetek?

Figyelt kérdés

80as években épült kadarkocka.

A ház alatt kivulrolmeglozelitheto egy kis pince, szuteren. Időnként talajviz elsrasztja 10-20 centire.

Illetve az egyik szobaban több mm-es, több méter hosszan hosszanti repedés van ami a másik szobában ugyanott látszik, ott csak hajszál. Kb a szoba közepétol a padlóig.

Ezek akkora rad flag-ek, hogy a statikusra ki se dobjak 100 ezret, vagy erdenes vele menni egy kört?

Köszönöm

ma 13:35
 1/8 A kérdező kommentje:
Lefelé szelesedett a repedes kb 3mm a max, de nem tudom. Saccolom
ma 13:42
 2/8 anonim ***** válasza:

Ne statikust kerss, hanem építészt aki átvizsgálással foglalkozik.

Az a furcsa egy kádár kockánál, ha nincs rajta repedés.

ma 13:59
 3/8 A kérdező kommentje:
Ő építész és statikus szerintem
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi
 5/8 A kérdező kommentje:
Anyaneknak us kadar kockaja vN de ott csak hajszalat láttam. Ez izmosabb volt...
ma 14:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Az a kisebb gond, ha vasalással meg kell erősíteni a falakat. A nagy költség a rendes rétegrend lesz a padlóba. 99% hogy nincs vízszigetelés, anélkül meg nem tudsz sem ablakot cserélni, sem hőszigetelni.
ma 14:29
 7/8 mindentudó99 ***** válasza:
A talajvízzel nem tudsz mit tenni. Csak megbarátkozni vele. A 3 mm repedés meg semmi.
ma 14:50
 8/8 anonim ***** válasza:

3mm az semmi, van ahol újnyi vastag repedés van, mégse dőlt össze. Jó nagy vasakkal össze kell fogatni.

A vizszigetelést biztos hogy nagyon jól meg kell csinálni. Falak alatt, padlóban. Pincében pedig talajvíznyomás elleni vizszigetelést kell csinálni. Nem könnyű feladat, de nem is lehetetlen.

ma 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!