Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Ház alap vízszigetelése,...

Ház alap vízszigetelése, helyes lenne így?

Figyelt kérdés
Ázik a ház egyik oldala és szeretném le szigetelni, viszont túl sok elvet olvastam, mondtak már nekem szóval nem tudom melyik a helyes. Ezt tartom a legjobban annak mert itt nem csak kő van a cső fölött, hanem föld is és így a fagytól is védve van az alap. [link] Remélem megjeleníti a képet.

2017. márc. 12. 21:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"mi az az ideg murva?"

Pfff! Az az én találmányom. Á, nehogy elhidd ám! Azt akartam írni, hogy egy ideig murva.

Szóval, hogy ha az a két terület megegyezik, akkor valószínűleg ott lesz a kutya elásva. Legalábbis reménykedhetsz benne. Így tehát azt a járdát felverni, kiásni legalább 30 cm mélyen, a nyárra murvával feltölteni. Közben belül a vakolatot leverni a vizes részen, meg fölötte legalább 1 méterig. A nyáron hagyni szellőzni, majd legkorábban az ősszel mészhabarccsal bevakolni. Ha nem túl zavaró a látvány, hagyhatod tovább is, annál hamarabb szárad ki a falad.

HA (!) valóban a talajból felszivárgó kapilláris víz okozza a nedvesedést. Elképzelhető ugyanis, hogy a kövek a falban hőhidat képeznek, s ott csapódik le a belső pára.

2017. márc. 14. 12:33
 12/14 anonim ***** válasza:

Miquel válasza helyes, megfelel a mészvakolat is (az is szellőzik) és csak meszes glett és mész mehet rá! Diszperzit (vagy hasonlók) száműzve.

A hőhíd sem lehetetlen csak az akkor okozna ekkora párakicsapódást, ha nem az egész fal lenne kőfalazat. (extrém páraterhelést nem feltételezve).

A járdát mindenképp meg kell oldani, de ami még pluszban javíthat, ha a "domboldalról" lefolyó (felszíni) vizet el sem engeded a járdáig (házig).

2017. márc. 14. 12:58
 13/14 A kérdező kommentje:
Haladunk a megoldással, ennek örülök és köszönöm a tanácsokat tényleg. Párának a helység nincs kitéve szóval bentről nem kap nedvességet. Szerintem ott a fák gyökerei régen megtörték azt a járdát vagy esetleg az alapot is, és ezért ázik ez a rész most. A linkelt kép alapján megcsinálom a szigetelést és majd várom a csodát, meg utána nézek azoknak a vakolatoknak.
2017. márc. 14. 14:33
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Feladom... :-((
2017. márc. 15. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!