Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Passzívház 20 millióból?

Passzívház 20 millióból?

Figyelt kérdés
Elsősorban szakmabeliek :) érdekelne, hogy 20-22m forintból, szerkezetkészre hozható e (ezt úgy értem, hogy belül csak festés, burkolás maradjon, meg kívül festés, de belül a fűtéscsövek már legyenek bent a betonban) egy passzívház, ami 95-100m2 netto lakoteru +50m2 netto garázs területű ház? (Amit tartalmaznia kellene kb: engedélyek, szellőztetés, padlófűtés csövek, kis vízteres kazán azért biztonság kedvéért.) Mindegy h van e terasz, egy vagy két szintes-e, és, hogy milyen a szobakiosztàs. De, lapostetőtes szeretnénk azért. Tudom, még millió befolyásoló tényező is van, de hátha vki épített már hasonlót közel ilyen árban! Köszönöm előre is!
2016. szept. 18. 21:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
105m2-es alapterületű házam 30m2 garázzsal 29 millió volz.Sima központi fűtéssel kondenzációs kazannsl.Amit te szeretnél az álom kategória
2016. szept. 20. 18:52
 12/18 anonim ***** válasza:
Ha mindenre kiterjedő szakszerű választ szeretnél kapni akkor fordulj a Passzívház Mérnöki Tanácsadó és Szolgáltató Osztrák-Magyar Kft. -hez .
2016. szept. 21. 06:16
 13/18 anonim ***** válasza:

Érdemes a témának utánanézni már jóval az előtt, hogy az anyagiak meglennének. Egy passzívház építése ugyanis a megfelelő fekvésű telek kiválasztásával kezdődik. Amin valóban meg lehet valósítani egy passzívházat, ahol télen, a megfelelő ablakokon besütő napsugárzással meg lehet nyerni a szoláris nyereségeket. Ahol a déli tájolású tetőn napelem és napkollektor is telepíthető. Ahol a ház körbenapozottsága megfelelő.

Én abban vagyok szerencsés, hogy bár építkezni soha nem akartam, de sikerült egy olyan házat vennem, amelynek ehhez ideális a fekvése. A beköltözés előtti felújítás során hőszigeteltem a födémet és a homlokzatot. A födémen például zárt cellás fújt hab van.

2016. szept. 22. 09:14
 14/18 anonim ***** válasza:
Csak az hogy meglegyen a házban az összes közmű, legalább 1 milla, csak egy szellőztető gép újabb 1 milla.
2016. szept. 25. 08:02
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem a passzívházat erőltetni hülyeség, sokan nem bírnak benne élni, hiányzik a fűtés melege. Ezt úgy értem, hogy minimális a hőpótlás, és ilyenkor sok ember szervezete vészt jelez, magyarul elkezd fázni."

Mi az a "sokan"? Kezdjük ott, hogy alig van Magyarországon valódi, minősített passzívház van vagy 19-20 darab.

Az, hogy a buta emberek nem tudják mi is a passzívház, a gátlástalan vállalkozók meg mindenre ráfogják, amire jó vastag nikecellt ragasztottak az már egy más kérdés.

2017. máj. 2. 18:53
 16/18 anonim ***** válasza:
#15: én írtam ezt a "sokan" dolgot - mivel a szakmában vagyok, olvasgatok külföldi szakirodalmat, passzívházas fórumokat. Egyébként az a rossz hírem van, hogy németországi tapasztalatok alapján éppen a túlzott szellőztetés-fűtés miatt nem olcsóbb a passzívház üzemeltetése. Az emberek egyszerűen nem tudnak alkalmazkodni a passzívházakban leszabályozott körülményekhez.
2017. máj. 2. 20:50
 17/18 anonim ***** válasza:
Voltam német passzív házban - télen. Nekem nagyon bejött, kellemes volt a klíma. Az már egy más kérdés, hogy Magyarországon sok mindennek nincs kultúrája, többek közt ennek se.
2017. aug. 20. 09:12
 18/18 anonim ***** válasza:

"túlzott szellőztetés-fűtés"

Mondjuk itt már kibukik, hogy hülyeséget beszélsz.

2017. aug. 20. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!