Elsősorban szakmabeliek :) érdekelne, hogy 20-22m forintból, szerkezetkészre hozható e (ezt úgy értem, hogy belül csak festés, burkolás maradjon, meg kívül festés, de belül a fűtéscsövek már legyenek bent a betonban) egy passzívház, ami 95-100m2 netto lakoteru +50m2 netto garázs területű ház? (Amit tartalmaznia kellene kb: engedélyek, szellőztetés, padlófűtés csövek, kis vízteres kazán azért biztonság kedvéért.) Mindegy h van e terasz, egy vagy két szintes-e, és, hogy milyen a szobakiosztàs. De, lapostetőtes szeretnénk azért. Tudom, még millió befolyásoló tényező is van, de hátha vki épített már hasonlót közel ilyen árban! Köszönöm előre is!
Attól függ hol és milyen környezetben. Én inkább azt mondanám, hogy nem, de ez attól is függ, hogy a leírt dolgokat milyen minőségben várjátok el. Egyébként miért pont lapostetős? Olcsóbb kiviteleknél azért ez problémát okozhat.
2016. szept. 18. 22:40
2/18 A kérdező kommentje:
Szia, Pécsett vennénk telket. De, már azt is úgy vennénk,hogy megfelelő fekvésű legyen (majd a passzívház kivitelezővel vennénk már meg). Erre is szántunk kb 3m-t. Úgy neztük abból már lehet szépet venni. Én is úgy látom egyébként, hofy még igy is szűkös a keret.. de, azért varom a további valaszokat!
2016. szept. 19. 07:34
3/18 A kérdező kommentje:
Jha, es csak azért mert a laposteto nagyon tetszik, allitolag olcsóbb is.
2016. szept. 19. 07:35
4/18 anonim válasza:
Ok, de gondolom ennyiért az nem közművesített telek, manapság már az sem 2 fillér. A lapostető önmagában valóban olcsóbb, de zero energy lakóháznál nem célszerű - sőt, inkább rontja a fenntartási költségeket.
2016. szept. 19. 08:09
5/18 A kérdező kommentje:
De, ez már kozművesített! De, nem is ez a része a lenyeg, hanem maga az, hogy a ház felépülhet e egy 70-80% keszenletre, ebből a 20-22 m forintból.
2016. szept. 19. 08:17
6/18 anonim válasza:
Nem jön ki. Nagyon vágtatnak felfelé az építési költségek, legalább másfélszer ennyivel számolj, de inkább kétszeressel. Az olcsót passzívháznál felejtsd el. Aki meg tudja csinálni szabályosan a passzív csomópontokat, az tisztes árat fog kérni érte.
Szerintem a passzívházat erőltetni hülyeség, sokan nem bírnak benne élni, hiányzik a fűtés melege. Ezt úgy értem, hogy minimális a hőpótlás, és ilyenkor sok ember szervezete vészt jelez, magyarul elkezd fázni.
2016. szept. 19. 11:49
7/18 anonim válasza:
Nem fog kijönni. Hacsak nem vagy kőműves, ács, tetőfedő, villayszerelő, víz- és fűtésszerelő. És nincs mellette a szüleidnek tüzépje és nagybátyád nem tervező, aki ingyen megcsinál minden papírmunkát.
2016. szept. 19. 13:09
8/18 anonim válasza:
Nézd, érdemes lenne komolyabban utánanézned bizonyos dolgoknak. Például menj fel az Internorm honlapjára, és nézd meg a passzívház nyílás-zárókat. Egy passzívházban csak egy jó minőségű bejárati ajtó 1,5 millió forintnál kezdődik, ami minen igényt kielégít! Na ez mellé még egy 50 m2-es garázsnak a bejárata is?!?
Csak a külső belső nyílás-zárók elvisznek nálad 4-5 millió forintot
2016. szept. 19. 14:50
9/18 A kérdező kommentje:
Hú köszönöm. Még utána járok máshol is, de az már körvonalazódik, hogy ez nem a mi kategóriánk lesz. :D
Azért ha van pozitív példa azért várom :D
2016. szept. 19. 15:32
10/18 anonim válasza:
Magyarországon 250-500 ezer Ft /m2 áron építenek passzívházat .
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!