15 milliobol tudok építettni egy kulcsrakész 50nm-es házat?
Ugy ha a telek mar megvan, van ra esely szerintem.
Altalaban egy haz arabol jo nagy resz a telek, szoval ennyibol mar legalabbis kozepeset tudsz.
Bizonyosan tudsz és nem alapot.
Pár éve az ajánlatok alapján ennyiből nekünk simán lett volna egy 80 nm-es közel passzívház... De alap burkolatok meg minden teljesen alap, aminek nincs köze a szigeteléshez és hőhídmentességhez. Ebből extrapoláltam.
Szép munka! :)
Szerintem várjal meg és mindgyart csinajál egy "normális" házat. Mivel akor nincs dupla kölcseg pl. tervezésre stb. Meg akkor ház nem egyformán néz ki gondolok itt szinre mivel az egyik rész 5-8 ével idösebb lesz.
Még egy két tipp részemröl:
Legyen két fürdöszoba (egy szülöi és a gyereknek is egy)
A Szobak optimális mérete 12m2!
Nappali Konyha Étkezö szerintem a 40m2 nagyon kényelmes.
36m2 (3 Szoba) + 14 m2 (2 fürdö) + 40m2 (nappali, konyha) + kb 10-15m2 közlekedö ez olyan 100 - 105 m2.
És legyen sok melléképület, akor a 40m2 nappali+konyha+étkezö nagynak fög tünni mivel nincs tele rakva butóral.
Nem kell agyon szigetelni a házat, nem éri meg. (Gondolok itt +20cm höszigetelesre) Ja és faablakok legyenek ne müanyag. (Az alu-fa még jobb)
Te nem esel abba a híbaba hogy épitenek egy oríasi házat mivel a család meg minden azt 15 év után a gyerekek kirepülnek azt vagy egyedül a oriási házadban. A házert dolgoztak egy életen keresztül de miért?!
Legyen kényelmes a ház de nem kell egy villa. (Ènis megkaptam már hogy milyen béna házam van ahoz képest hogy mennyit keresek...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!