Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » CSOK-osok! 20 millióból...

CSOK-osok! 20 millióból tényleg lehet építeni családi házat?!?

Figyelt kérdés

Hány négyzetméter max? Milyen szigetelés? Milyen lakás?stb..???

Ebbe gondolom még nincs benne az ajtók ablakok,festés, parketta. Vagy igen?

Neten néztem kalkulátort, ahol egy kb. 100m2 -es családi ház 45millióba kerülne alap cuccokkal...

2016. jún. 21. 12:50
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
57%
Telek, közmű bekötések, tervezés nélkül 250e/m2+áfával számolhatsz (minőségtől függően ez lehet több, kevesebb nem sokkal).
2016. jún. 21. 13:14
 2/27 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem kell 45 millió, de négyzetméterenként számolhatsz nyugodtan 220-250 ezer ft plusz áfával. És ez csak az építkezés! Ebben nincs bent a telek, tereprendezés, kerítés stb.

Persze majd jön valaki, aki felépített 120 ezer ft/négyzetméter áron egy házat nemrég, mert ő olyan ügyesen keresett alapanyagot, mert hát akkora eltérések vannak a tüzépek között, meg megcsinálta maga a munka 90%-át stb. Én meg nem hiszem el, hogy 220 ezer ft/ négyzetméternél olcsóbban lehet normális házat építeni. Jelzáloghitelezéssel foglalkozom, napi szinten látok kiviteli terveket, kalkulációkat, értékbecsléseket. Látom, ahogy épülnek a házak, folyamatosan fogadjuk be a számlákat. 100 négyzetméteres családi ház építése e-naplóval, tervezéssel, közművekkel együtt nagyon minimum 25 millió ft (plusz telek).

2016. jún. 21. 13:19
 3/27 anonim ***** válasza:
0%
Testvérem most vesz 90nm-es házat,500nm telken, vidéken, fűtéskészen 20 millióért. Kívül tégla, belül gipszkarton.
2016. jún. 21. 16:50
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

Azért 100 nm-es ház jóval kevesebből kihozható, mint 45 millió...

Mindazonáltal 20 millióból nem jön ki egy nagy ház, az tény. El lehet felejteni a mindenkinek külön szobát, hacsak nem apró lyukak. S amúgyis kicsit necces, de még megoldható, nyilván igencsak alapfokon.

Pár éve 12 milliós ajánlatot kaptunk 80 nm-es házra, igen jó szigeteléssel s fűtési rendszer nélkül (de amúgy totál alap s ki tudja, hol állt volna meg, ha bele tudunk vágni? helyette totálisan átépítettünk egy házat), ehhez persze még telek és közmű is kell, s máris alapfokon is 20 milliónál vagyunk, miközben a ház elég pici egy családnak... Bár ez utóbbi erősen emberfüggő, nekem egyedül is kicsi lenne, bár már élhető, ha kert is van.

2016. jún. 21. 23:37
 5/27 anonim ***** válasza:
24%

Én most kezdek neki egy netto 105nm-es 3 szobás háznak.

A tervező által normális m2 árat ami alap esetben 145e/m2 felemeltettem 190e/m2-re.

Így simán belefér a 20MFt-ba. Ebbe már benne van a villany, csatorna és víz bekötések is.

Simán ki lehet jönni belőle.

A telek már megvolt.

2016. jún. 23. 06:42
 6/27 anonim ***** válasza:
68%

# 5/5 Időpont ma 06:42

Tisztelt 5-ös Válaszoló!

Nem szeretném a kedved szegni!

De mint írod is "Én most kezdek neki", sajnos tapasztalatból mondom nem fogsz beleférni a 190-ezer be.

Amit a tervező megadott 145e/m2 az (valószínűsítem) a számított építményérték (jogszabály által meghatározott összeg) ami csak az esetleges építésfelügyeleti bírságok alapjául szolgál. (ráadásul nettó alap területre vonatkozik).

A 190e/m2 még akár hihető és tartható is lenne, ha nettóban lenne és építőiparban dolgoznál és sok mindent meg tudnál magad oldani. (nem írtad így nem tudjuk)

De laikusként, kivitelezővel építve 190e/m2 bruttóból nem lehet megépíteni tisztességesen!

(sokéves tapasztalatból mondom)

2016. jún. 23. 09:33
 7/27 anonim ***** válasza:
63%

Én most építettem szintén 105 négyzetmétetes házat 27 millió volt a költségvetés ez reális volt.

Előzőnek:gondolom ez a négyzetméterár nem kulcsrakészen értendő.

Az hogy villany és vízbekötés megvan az kb 60%os készültséget jelent.Az még nagyon messze van attól hogy kész a ház.

2016. jún. 23. 09:35
 8/27 anonim ***** válasza:
27%

5-ös vagyok.

Már egyszer építekeztem és tudom, hogy mi mennyibe van.

Tényleg igazad van annyiból, hogy nem írtam, hogy saját vállalkozásban építjük, de ettől függetlenül simán beleférne, ha mással csináltatnám.

Jó itt nem generál kivitelezésre gondoltam, hanem egyszerű kis vállalkozásokra.

A 190e/m2 amit a költségvetésbe kértem a tervező szerint már majdnem sok egy ekkora házhoz.

Bízom benne ,hogy ért hozzá, hiszen egy közel 40e lakosú város főmérnöke.

Természetesen egy ilyen építkezésnél nem elhanyagolható az építőanyagok ára sem. A városunkban kimondottan kedvező áron lehet mindenhez hozzájutni.

Gondolom egy nagyobb fejlettebb régióban az is megnyomja az árat.

2016. jún. 23. 10:03
 9/27 anonim ***** válasza:
27%

A 7-esnek elfelejtettem megválaszolni.

A közművek telekre való bevezetését értettem ezalatt.

A ház 100%-os készültségben lévő költségvetésére gondoltam.

2016. jún. 23. 10:05
 10/27 anonim ***** válasza:
53%

Nem értem az itt lévőket.

Azért amiért leírtam az igazat, hogy mennyi a költségvetésem, amit a bank is elfogadott (tehát hitelesnek mondható), miért kell lepontozni?????

2016. jún. 23. 10:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!