Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » CSOK-osok! 20 millióból...

CSOK-osok! 20 millióból tényleg lehet építeni családi házat?!?

Figyelt kérdés

Hány négyzetméter max? Milyen szigetelés? Milyen lakás?stb..???

Ebbe gondolom még nincs benne az ajtók ablakok,festés, parketta. Vagy igen?

Neten néztem kalkulátort, ahol egy kb. 100m2 -es családi ház 45millióba kerülne alap cuccokkal...

2016. jún. 21. 12:50
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
72%

6-os vagyok.

Kívánom, hogy sikerüljön. Építőiparral foglalkozom (tervezés, üzemeltetés, kivitelezés) fenntartásokkal fogadom a "simán belefért" (tapasztalatból). A sajátomat sem tudom 145 ezerért megcsináltatni. (a 190 talán tartható, de ezt írtam is).

off

A százalékokkal nem foglalkozz.

2016. jún. 23. 10:17
 12/27 anonim ***** válasza:
Ez így teljesen reális utolsó, de ez még nem a kulcsra kész állapot ha jól látom.
2016. jún. 23. 10:25
 13/27 anonim ***** válasza:
72%

Ne haragudj, de ez alul van árazva, nem kicsit!

Csak néhány munkanemet néztem meg (gázszerelés, központi fűtés, alapozás), de talán akkor meg lehet csinálni, ha a családban mindenkinek van jogosultsága és ingyen dolgozik.

Az alapozás az szinte csak a beton ára, abban munkadíj nem sok lehet.

Ja és még egy amit el szoktak felejteni.

Ha nem generálkivitelező csinálja akkor a műszaki ellenőr kötelező (amúgy se árt).

Ha sok kicsivel csináltatod vagy olyat keresel, akinek van FMV jogosultsága, vagy fizetsz valakinek.

E-napló, minden beépítésre kerülő anyagról teljesítménynyilatkozatot kell feltölteni.

(Nincs helyszínen kevert szerkezeti beton.)

2016. jún. 23. 10:36
 14/27 anonim ***** válasza:
Mi az ami még hiányzik belőle?
2016. jún. 23. 10:39
 15/27 anonim ***** válasza:
57%

Ja az lemaradt, a táblázatod alapján bruttó(!) 153ezerFt/m2 felhúzol egy házat??

Na ez már így már tényleg elgondolkodtató, a bank részéről pláne érdekes!

2016. jún. 23. 10:39
 16/27 anonim ***** válasza:
27%
Nem vitatkozom tovább, mert látom nincs értelme.
2016. jún. 23. 10:42
 17/27 anonim ***** válasza:
27%

Az a nettó

A bruttó 190

2016. jún. 23. 10:48
 18/27 anonim ***** válasza:
72%

Én vagyok, aki írtam, hogy bankban dolgozik. Mi költségvetéseket kb 200 ezer Ft/négyzetmétertől fogadunk el, néha egy kicsit alá lehet menni, de 140,150,160 ezres árakat az értékbecslők, fedezetellenőrök úgy húznak fel 200 ezerre, hogy kettőt nem tud pislogni az ügyfél. És még így is a vége felé már sokszor jönnek az ügyfelek, hogy egy kis személyi kölcsön, egy folyószámlahitelkeret beleférne-e még, mert hát ilyen, olyan plusz kiadás miatt nem elég a pénz.

Kívánom, hogy sikerüljön annyiból, amennyiből tervezitek, de legyen vészforgatókönyv, mert simán lehet, hogy nem fértek bele az első költségvetésbe.

2016. jún. 23. 10:48
 19/27 anonim ***** válasza:
37%

"Mi az ami még hiányzik belőle?"

Nem biztos hogy hiányzik bármi is, de az árak kevesek.

Nem láttam a terveket!

De 100 m2 ház sávalapjába (lábazat nélkül) alsó hangon belemegy 25-30m3 beton ez 22000-es betonárral számolva ~600.000,-Ft

100 ezer a munkadíjra meg nem elég. (ha meg bonyolultabb alapozás szükséges akkor pláne)

Tényleg nem akarok károg, vagy a kedvedet elvenni, de rengeteg hasonló esettel találkoztam már. Rosszabb a végén hozzátenni sokat, mint az elején szembesülni vele!

2016. jún. 23. 10:55
 20/27 anonim ***** válasza:
57%

"Az a nettó

A bruttó 190"

Igen de az épület négyzetméterénél a bruttó alapterületet kell figyelembe venni!

Így 20.000e/130m2 az 153ezer/m2 bruttó!

2016. jún. 23. 10:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!