Ha valaki építkezik saját maga megcsinálhatja a tetőt?
Ha készen állnak a falak, utána költséghatékonyság miatt a tulaj megcsinálhatja a tetőt saját maga a saját embereivel?
A tulajnak semmilyen építőipari végzettsége nincs, meg a melósok is csak betanított munkások, semmilyen szakirányú végzettségük sincs.
ez az "építkezzünk magunk" dolog már jó pár éve nem működik.
a tetőt mint mindent meg kell terveztetni, és kizárólag ezzel foglalkozó bejegyzett cég csinálhatja a kivitelezést.
máskülönben minden szemrebbenés nélkül lebontathatják, vagy súlyos pénzbírságot kapsz.
egy nagyon friss tapasztalat, csütörtökön történt:
egy vidéki kisvárosban élek, kb 10 ezer fős.
nem messze tőlem, egy központtól távolabbra elhelyezkedő utcában egyik ismerősöm régi paraszt házáról lebontotta a tetőt födémig.
aztán elkezdték ketten a haverjával felállítani a szarufákat (alacsony nyereg tetőt csináltak), nagyjából a fele kész is volt.
másnap délelőtt (csütörtökön) megyek motorral a boltba, látom a katasztrófa védelmet az egyik utcában közel központhoz, egy félig roskadozó vályog házat nézegettek.
bementem a boltba, dumálgattam ismerőssel, aztán elindultam haza felé kerülő úton, jó idő volt mondom ráérek.
megyek abban az utcában ahol a tetőt csinálták, látom hogy a katasztrófa védelmis kocsik a ház előtt állnak.
nem álltam meg, fél óra múlva vissza mentem megkérdeztem mi volt, hát le kell bontaniuk a tetőt amit eddig csináltak, nagy szerencséjükre megúszták büntetés nélkül.
tehát azért mondom, hogy ha a szomszéd vagy valaki felnyom, akkor ne csodálkozz a lebontatják veled.
őket is valószínűleg valamelyik jó akaró nyomta fel, mert maguktól nem mentek volna be abba az eldugott utcába.
mellesleg 6 évig épület bádogos voltam, szóval tudom hogy az ilyen melókat már nem lehet az embernek elvégezni csak úgy mint anno.
próbálkozni lehet, de csak saját károdra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!