Saját ház építésekor az építtető nem vehet részt semmilyen munkafolyamatban?
Tudtommal nem. Csak olyan folyamatot csinálhatsz pl villanyszerelés ami nincs benne a szerződésbe.
Én amikor egy szintet építtettem a házamra direkt így kötöttük meg hogy a villanyszerelés nem a cég munkája mivel villanyszerelő vagyok így azt magam csinálom, de mivel még nincs vizsgám meg semmi hivatalos papírom arról hogy a villanyórát bekössem magamnak meg rá a szolgáltató hálózatára így arra ki kellett hívjam őket, pedig megtudnám csinálni, csak ehhez még nincs jogosultságom. És ezt a kivitelező cég megtudta volna oldani mert nekik szerződésük van a cégekkel erre, így nekem ez picit drágább mulatság volt, de annyiból sokat spóroltam hogy az anyagot magam gyűjtögettem össze cégen belül megkaptam a maradékokat meg segítséget is kaptam 2 kollégámtól 3 üveg sörért cserébe.
Ha nem kell a banknál elszámolnod a hitel miatt, akkor csak a szerkezetkész állapot eléréséig kellenek a szakemberek és a felelős műszaki vezető. A belső munkálatokat víz, villany, fűtés szerelés, vakolás, burkolás csinálhatod magad is.
Igen, a villanyt is, mert a szolgáltató csak a mérőóráig felel a kivitelezésért, azután már nem érdekli semmi. No meg persze a gázkészülék beépítését kell szakembernek végeznie, amit rákötés előtt a szolgáltató ellenőriz.
Szia!
Most építettem magamnak én is.
Csak a szerkezetkész állapotig volt kivételező.
Víz, villany, gipszkarton, ablakok, burkolás - sajtkézzel.
Nem volt probléma vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!