Új ház építésekor melyiket lehet olcsóbban kihozni: a nagyobb alapterületet vagy a tetőtérbeépítést?
Köszönöm a válaszokat, mind hasznos számomra.Kedves Éva, igen, légyszíves mondjad még....
Most kell eldöntenünk, hogy milyet építsünk.Az igazság az, hogy egy házaspár részére kellene, akik pár év múlva nyugdíjba mennek, azonban a háznak bővíthetőnek kellene lennie, ha netán egyszer a szükség úgy hozná, akkor többen is lakhatnának benne..
Aki nyugdíjba megy, az általában nem a lépcsőzés örömét szeretné élvezni a hátralévő éveiben. Én ezt kizárnám. Nagyjából 60 éve épül nagyanyámék háza. Akkor azt szerette volna mama, hogy ne 3, hanem inkább 4 lépcső vezessen fel a házhoz. A mesterember hümmögött egyet, majd azt mondta:
- Asszonyom, tessék elhinni, 20 év múlva az a három is sok lesz!
3 lépcső készül. Nem tudom, hány év múlva, de igaza lett.
Nem mellékesen egy nagyobb alapterületű házat később - szükség esetén - még lehet tetőteressé alakítani. Egy tetőterest tovább "tetőterezni" macerásabb.
Kedves Zámborszky Éva!
Ennyire tömör, érthető, konkrét és összeszedett válasz igen ritkán lehet olvasni a gyíkon.
Ön nem egy idegen bolygóról jött titokban??
:)
Kezdek hinni az UFÓkban...
Kedves Olvasó!
Valóban kevés a korrekt válasz, mert ez nem szakértői oldal, meg sokszor túl kevés a konkrétum a kérdésben, egyszerűen nem lehet rá szakszerű véleményt adni. Viszonylag sok időbe telik megírni és nem is mindig értékelik, úgyhogy nem nagyon éri meg foglalkozni vele. Én most tettem egy kísérletet és örülök, hogy Ön hasznosnak találta. Jól esett, hogy ezt meg is írta.
A tetőtér-beépítéses kérdés sem olyan egyszerű, mint első ránézésre tűnik. Arról például nem is szóltam, hogy utána kell járni, nincs-e magassági korlátozás a környéken. Pl. Telkiben sem lehet bármilyen magasságú házat építeni, mert nem engedik. Ezt az építész nyilván tudja, ezért ha a kérdező hasonló településen akar építkezni, akkor lehet, hogy a kérdés eleve okafogyott.
Én lakberendezőként a kivitelezési munkáknál is gyakran ott vagyok, ezért van egy kicsit nagyobb rálátásom a témára, meg érdekel is.
Lehet, hogy az UFÓ-k is olvassák a GYIK-ot és egyszer valamelyik megkeres ;)
Köszönöm a levelét, szép napot kívánok!
Üdv: ZÉ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!