Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Ha valaki 1992-ben házat épít...

Ha valaki 1992-ben házat épít saját magának, akkor mi a férfi nemi szervért húz be alumínium vezetékeket?

Figyelt kérdés
92-ben, tehát nem is az ős szocializmusban, hogy csak ezt lehetett kapni, vagy csak ez volt. Szerintem már akkor bőven rezet használtak. Érthetetlen hogy valaki mért ezen akar spórolni, aztán később lehet vele szívni rendesen...
2015. aug. 19. 12:58
 1/10 anonim ***** válasza:
1997-es építésű házban is alumínium vezetékelés. Nagy az isten állatkertje.
2015. aug. 19. 13:20
 2/10 anonim ***** válasza:
36%
A rendesen megszerelt alu vezetékezéssel semmi gond nincsen vagy 50 évig! Nem értem a felháborodásodat.
2015. aug. 19. 15:15
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
Az még nem a világ vége . 60 éve az van a falba nincs vele baj. Biztos jobb a réz de ha jó ami van kár mindent szét ríbolni egy vagyonért. Nem ér annyit
2015. aug. 19. 19:11
 4/10 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy ti ennyire imádtok régi alu vezetéket utólag szerelni.

Én se azt írtam hogy az összes lakás kiégett, amiben papít, textil meg minden szir-szar szigetelés volt az alun.

Viszont ahogy megmozdítottam a tömör alu vezeték csupasz végét egyből a kezemben is maradt. Így is eléggé spóroltak és rövidre szabták a vezetékeket, így meg még rövidebb, alig lehet hozzáférni. Ráadásul egy ledes fali lámpát szerettem volna bekötni, amiből eleve egy gyári kábelvég lóg ki. Réz. Nem tudom ez a réz-alu kötés hosszú távon mennyire fogja szeretni egymást...

2015. aug. 19. 19:28
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha ennyire s.r akkor meg nincs mit beszélni róla át kell huzalozni az egészet.
2015. aug. 19. 19:58
 6/10 anonim ***** válasza:

az ALU elektromos vezetékezésnek külön technikája van.

amit anno csináltak a házakban, az minden csak éppen nem jó.

azért van még a mai napiga annyi elektromos tűz, mert a kötéseket a fali szerelődobozokban egy kombinált fogóval, és egy kis szigetelő szalaggal oldották meg.

pedig az alumínium kábelt pont így nem lehetne szerelni.

az áramló feszültség terhelés alatt minimálisan minden kötést elkezd melegíteni, ez alap villamos tan.

nos az alumínium esetében mikor a kötés elkezd melegedni, akkor egyúttal elkezd lassan oxidálódni az össze södört kombinát fogózott kábel kupac.

akkor van az, hogy szépen lassan egyre nagyobb lesz az ellenállása a kötésnek, és szépen lassan elkezd ívet húzni, majd leég a szigetelő szalagozás, és a végén elégnek a kötések is.

az alumínium olcsó, régen azért használták szeretettel.

mai napig távvezetékeket azzal csinálják, sőt az iparban is rengeteg helyen használják még mindig.

csak ugye ott a kötéseket nem kombinált fogóval oldják meg...

ahol van lehetőség és pénz, ott érdemes lecserélni a régi fali vezetékeket, mert attól hogy egy dug aljzatot nem lehet kicserélni úgy hogy legalább 2x ne törjön el a kábel, az mellett borzasztóan tűzveszélyes is.

akinek nem volt gondja az ALU kábelokkal, az csak azért mondhatja ezt, mert még soha nem terhelte le a hálózatot nagyobb teljesítményű villamos berendezéssel.

vagy nem látja a falban elégett szigeteléseket.

2015. aug. 20. 09:01
 7/10 anonim ***** válasza:

még annyit, hogy alumíniumot rézzel nem szabad összekötni, csak sorkapoccsal, vagy wago-val.

lényeg hogy a két kábelnak közvetlen nem szabad érintkeznie, mert teljesen más tulajdonsággal rendelkeznek.

ha össze kötöd (sodrod) akkor ott esélyes hogy idővel zárlat lesz, főleg ha nagyobb terhelés alá kerül.

2015. aug. 20. 09:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Annyi gány dolgot lehet ám találni a ház korától függetlenül hogy ihaj...
2015. aug. 21. 00:16
 9/10 anonim válasza:

Nálam alap, hogyha pár évnél öregebb épületet veszek, akkor a villanyvezetekeket áthuzatom, illetve a vizvezetekeket is mindig kicsereltettem a furdoszobat is, ujat bele. Kulönben biztos az ára tükrözte az állapotát.

Ha minden kifogástalan, akkor viszont az ingatlan ára is bőven magasabb.

2015. aug. 22. 13:25
 10/10 A kérdező kommentje:
Ha úgy veszem, akkor nekem is. De ide születtem, körém építették, gyerekként nem nagyon volt beleszólásom hogy milyen vezetéket építsenek be.
2015. aug. 22. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!