Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Szeretnék saját házat építeni,...

Szeretnék saját házat építeni, ami a föld alatt van, és csak az ablakok meg a tető látszana ki a földből. Vélemény?

Figyelt kérdés
Ezt meg lehet oldani úgy hogy engedélyt is kapjak rá? olyan hobbit beütéses házra gondolok. tudom hogy sok embernek furának tűnik, meg hogy nem szokványos, de nagyon bejön. gondolkodtam azon hogy esetleg föld alá lerakott konténerekkel lenne e érdemesebb megoldani. várom a véleményeteket, ötleteket

2015. febr. 4. 17:51
 1/5 anonim ***** válasza:
39%
Építesz egy alápincézett házat, oszt amikor a pince kész, meggondolod magad.
2015. febr. 4. 18:29
 2/5 anonim ***** válasza:

Hivatalosan nem lehet... Bár, attól függ, hogy mekkora felületű ablakok lennének. Ha az OTÉK előírásai betarthatóak, akkor talán megoldható. Viszont egy dombos telek szerintem elengedhetetlen hozzá.

1: Az nem működne, mert ha kész akkor jönnek megnézni és csak úgy kaphatsz használatbavételi engedélyt. Ha meg nincs ház csak pince, akkor nincs mire adni.

2015. febr. 4. 18:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Létező építészeti mód, bár nem olyan nagyon elterjedt hazánkban. lehetőleg domboldalba kell építeni az ilyesmit. Itt találsz képeket, és a keresőt használva leírásokat is:

[link]

2015. febr. 4. 20:36
 4/5 anonim ***** válasza:

amit linkeltek az megoldható itthon is, van rá példa

dombházként is megtalálod

2015. febr. 5. 08:33
 5/5 anonim ***** válasza:

Érdekes érzés lehet, amikor a tetőn nyírod a füvet :-)

[link]

2015. febr. 5. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!