Mi kell ahhoz, hogy piacon a saját zöldségeimet, gyümölcseimet, növényeimet áruljam?
Számlatömbön kívül mi kell még? Milyen engedélyek és adók kellenek/vannak? Mit érdemes és mit kell tudni? Milyen szabályok vannak?
Próbáltam utánaolvasni... és láttam, hogy mások is feltették már ezt a kérdést de mégsenki nem tudott normális, pontos választ adni erre. Most én is megkérdem és szeretnék egy mindent átfogó választ kapni. Aki jártas ebben kérem segítsen.
40 km-es körzetben és Budapesten árulhatod őstermelőként.
évi 600.000 FT alatt nem kell szerepeltetni az szja-ba az eladást.
Ha másodállásban csnálod, akkor nem kell járulékot fizetni, ha főállásban akkor az egyéni vállalkozónak megfelelően a minimálbér utáni járulékokat meg kell fizetni az első évtől. következő évben pedig az előző évi eladás után származtatott járulékokat kell megfizetni. Ezért szokták a gyakorlatban a főállásúak, decemberben kiváltani az igazolványt.
Most már 3 évre adják, pár ezer forintért. Falugazdásszal, és/vagy a navval egyeztess kiváltás előtt. Kell egy 7-es adószám is hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!