Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Egy 60 m2-es házat kb. mennyib...

Egy 60 m2-es házat kb. mennyiből lehet felépíttetni?

Figyelt kérdés
Megvenném a telket (tehát ezt ne számoljuk bele) és építő céggel építtetném meg a házat, semmi extrával nem számolok, csak egy 55-60m2-es egyszintes ház, plusz a kerítés esetleg. Mennyiből jönne ki az ország nyugati részén telek nélkül?
2015. júl. 16. 22:24
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
3-5 milla-nagyon mindennek a függvénye!
2015. júl. 16. 22:44
 2/4 A kérdező kommentje:

Tényleg sokminden kimaradt, de részben a telek függvénye is lenne a dolog gondolom. Téglaházra gondoltam egyébként, szinte a legdrágább szerkezetű házra (vasbeton födémmel...stb.). Nekem itt a környéki cégeknél olyan 10 millióra jött ki, de nem tudom, mennyire reális.

Egyébként a telken és az éppítetőn (aki megtervezi + készre építi) milyen költségekkel lehet még számolni? Illetékeket nagyjából ismerem, más lehet még?

2015. júl. 16. 23:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Nettó 10 millió reális lehet, de akkor minden anyag a legolcsóbb. Ami azt jelenti, hogy 10-15 év múlva nagyfelújítás... És számolj rá ÁFÁ-t, azt már nem lehet lenyelni.

Terveztetés néhány százezer - attól függ, mennyire színvonalas terveket és házat akartok, még a közműbekötéseknél lehetnek további költségek. A kerítés építés sem olcsó, ha nagyobb a telek és körbe kell venni, többmilliós tétel lehet kapukkal, pláne egy jobb kerítés.

2015. júl. 17. 09:05
 4/4 anonim ***** válasza:
10-15 milla között, a terv ennek 10-12%. Tervezője válogatja!
2015. júl. 17. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!