Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Családi házat építtetnék,...

Családi házat építtetnék, mennyiből lenne meg?

Figyelt kérdés

Székesfehérváron, telek nélkül, azt majd később nézek hozzá.

Az érdekelne, hogy egy viszonylag átlagos családi házat, ami 1+fél szoba+nappaliból állna, meg egy kis előtérből, mennyiből lehetne kihozni?

Munkásaim viszonylag lennének, munkabér nélkül érdekelne maga az anyagköltség.

Aki jártas benne tudna segíteni? Mindennel együtt.. Köszönöm.

( kb. 80 m2)

2015. júl. 7. 12:06
 1/7 anonim ***** válasza:
21%

Ez elég nehéz kérdés így. Én körül-belül olyan 7 millió környékére tippelném, de ez természetesen erősen függ a felhasznált anyagoktól és a helyi adottságoktól.

A munkadíjjal pedig számolj, mert manapság az e-napló miatt nem nagyon lehet pusztán szívességből házat építeni.

Ha kérdésed van keresd az Építősegédet!

2015. júl. 7. 15:52
 2/7 anonim ***** válasza:

A legolcsóbb kivitel 180-200 EFT + ÁFA nettó nm-ként. Felső határ a csillagos ég, jó minőségű anyagokkal kb. 250 EFT + ÁFA körül jön ki (tavalyi lezárt, elszámolt mmunkák alapján átlagolva). Anyagköltség átlagosan a fele, attól függ milyen drága anyagokat használsz.

Mivel interneten kell naplót vezetni és ahhoz minden papírt (pl. szerződések, stb.) feltölteni, mindent hivatalos vállalkozóval, számlásan kell csináltatni. Aztán tervezés, műszaki ellenőrzés, az is rátesz jócskán. És akkor nem beszéltünk a telekárról és a közművesítésről (ha szükséges).

2015. júl. 7. 16:41
 3/7 anonim ***** válasza:

hát a kaláka az megszűnt..

szóval nem kell pince, nem kell padlás, beépített teőtér, elég a lapostető? mert így a legolcsóbb.

így, ahogy előttem írták saccperkábé6-7 milla anyagköltség,

az alapból a föld kiásása, a mixerbeton, a födém az húzós ám..nehéz munka, puszira nem fog menni.

csak xólok..

2015. júl. 7. 16:44
 4/7 anonim ***** válasza:
Se konyha? Se kamra? Se étkező?
2015. júl. 8. 15:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Olcsónak fog tűnni, ha téglában, meg betonköbméterben számolsz. Aztán amikor még kapavágás sem történt, de a tervező, a statikus, az összes gépésztervező az illetékekkel együtt 1,5M-ban van, akkor már érzed hogy nem az anyag nyomja meg az építést. Fusi meg már nem nagyon van. A NAV az e-napló alapján nézi a költségvetést. Bekerülés költség 150e Ft/m2 körül van, ha ennél olcsóbb már ellenőriznek is. Érdemes erre 15-18M Ft-ot szánni.
2015. júl. 8. 19:40
 6/7 anonim ***** válasza:

A munkásaidhoz van egy kivitelező cég is, vagy felelős műszaki vezető?

E-naplot kell vezetni, amiben szigorúan vezetni kell mindent, milliós büntetéseket szabnak ki, ha valami nem stimmel...

A 150-200ezres ár/nm a valós kb. Így számoljatok.

2015. júl. 11. 15:46
 7/7 A kérdező kommentje:
De természetesen konyha lenne, étkezőt nem szeretnék külön. És természetesen mindent legálisan és pontról pontra betartva mindent.. Lapostetőm van most is és kivagyok tőle.. A rengeteg beázás stb. Szép V alakú tetőt szereték, vagy a ház formájától függően. Pincét nem szeretnék, a padlásban nem vagyok még biztos. Kicsit megnyugodtam, 15-18 millára gondoltam, köszi a válaszokat!
2015. júl. 11. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!