Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Falak külső HŐSZIGETELÉSÉNEK...

Falak külső HŐSZIGETELÉSÉNEK hatására a külső falak belső oldalának PENÉSZESEDÉSe (főleg sarkok és élek) csökkenni fog, illetve teljesen kiküszöbölhető? A POLISZTIROL, VAGY KŐZETGYAPOT hőszigetelés a jobb ár-érték arányban?

Figyelt kérdés
Megvan a saját véleményem, de pár hozzáértő válasz (szakmabeli, vagy olyan, aki szigeteltetett és okult belőle) után fejteném csak ki, mert nem szeretnék senkit befolyásolni ... ;-) Kisméretű téglából készült, 40-es külső falaink vannak amúgy.

2015. jan. 20. 16:39
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

én pedig építőmérnök és nem jutott volna soha eszembe azt tanácsolni, hogy számold ki azt a vasalást magadnak.

amiket írtam itt tanácsként, teljes mértékben vállalom, az energetikai dolgokat önszorgalomból szívtam magamba és jó logikám lévén nem szoktam baromságokat irogatni. de ha kifejtenéd, mi itt szerinted a saccolás, örülnék :)

2016. jún. 28. 19:46
 32/34 anonim ***** válasza:

Szerintem még mindig jobb azt ajánlani, hogy számolja ki. Mint azt hogy kb x centi jó. (kapott pár ellentmondó választ is) Mert pl páradiffúziós ellenőrzés nélkül nem tudod megmondani melyik szigetelés vastagságnál nem fog penészesedni a fal. És amíg nem tudod pontosan milyen áron kapja a szigeteléseket addig azt se tudod meg mondani melyik a legjobb ár/érték arányú. Mint ahogy az első válaszomban le írtam.

Bocsi ha úgy értelmezted hogy rossznak állítom be amit írtál.

Ha meg túl bonyolultnak találja a számítást keressen egy szakembert.

2016. jún. 28. 23:35
 33/34 anonim ***** válasza:

"Mert pl páradiffúziós ellenőrzés nélkül nem tudod megmondani melyik szigetelés vastagságnál nem fog penészesedni a fal."

Már bocs, de szigeteléssel csak jobb lehet a jelenleginél penészesedés szempontjából is. Mit kell rajta számolgatni? Én 10 centi grafitost mondtam, a falvastagság miatt, hogy ne legyen 50cm-nél sokkal több.

"És amíg nem tudod pontosan milyen áron kapja a szigeteléseket addig azt se tudod meg mondani melyik a legjobb ár/érték arányú."

A szigetelések ára pedig cm ár, azaz a kétszer olyan vastag 2x annyiba kerül. Legjobb ár/érték pedig a grafitos.

De tökmindegy, ez már másfél éves téma, senkit se érdekel..

2016. jún. 29. 11:54
 34/34 G.István válasza:
A préselt 5 cm-es nád a legjobb. Természetes anyag, lélegzik és erre a célra gyártják. A németek is viszik ki a nádat és cserélik le a polisztirol szigetelést.
2016. szept. 1. 11:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!