Megoldható/biztonság ez egy panelban? Ha igen, kell hozzá valami engedély?
Figyelt kérdés
Szóval tegyük fel, hogy van 2 lakásom egy panelban egymás alatt (pl. 1.emelet/1 és 2.emelet/1).
Egy panel szerkezetét tekintve megoldható, illetve biztonságos az, ha én a 2 lakást egy részen a plafonon keresztül egybenyitom azért, hogy lépcsőn lehessen a lakások közt közlekedni? Konkrétan úgy, mint ha egy emeletes ház lenne, csak itt mondjuk a lomosból menne fel a másik szoba lomosába egy csigalépcső.
Valamint ha ez technikailag kivitelezhető, kell hozzá valami engedély?
2014. dec. 30. 20:02
21/23 A kérdező kommentje:
#20: Háááát én azért nem vennék rá mérget, hogy a régi építésű tömeg gyártott paneleknél (~30-35 éve) ennyire részletesen odafigyeltek volna ezekre. Álljon, ahogy kell "oszt' jóvan". Kiöntötték az elemeket, egymásra pakolták, és kész. Megáll, nem borul el, bár nem szigetel rendesen sehol, és süllyed is, de az építészeknek már ez is 66% boldogság.
2015. jan. 16. 01:34
22/23 anonim válasza:
Arra válaszolna valaki, miután már ezren leírták, hogy nem jó lyukat vágni, hogyha lyukat vágunk, akkor annak a hatását lehet-e ellensúlyozni? Pl. plusz tartógerendákkal , esetleg oszlopokkal megoldható, hogy statikusan biztonságos legyen? Akár még biztonságosabb, mint előtte, nem?
23/23 anonim válasza:
Szerintem ott van a legtöbb válaszban. Kell egy megfelelő statikus tervező aki ezt megtervezi. Mindent meg lehet oldani. Nyilván a tervező megmondja, hogy hogyan és milyen eszközökkel lehet ezt biztonságossá tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!