Megoldható/biztonság ez egy panelban? Ha igen, kell hozzá valami engedély?
Szóval tegyük fel, hogy van 2 lakásom egy panelban egymás alatt (pl. 1.emelet/1 és 2.emelet/1).
Egy panel szerkezetét tekintve megoldható, illetve biztonságos az, ha én a 2 lakást egy részen a plafonon keresztül egybenyitom azért, hogy lépcsőn lehessen a lakások közt közlekedni? Konkrétan úgy, mint ha egy emeletes ház lenne, csak itt mondjuk a lomosból menne fel a másik szoba lomosába egy csigalépcső.
Valamint ha ez technikailag kivitelezhető, kell hozzá valami engedély?
Bárki? Ha itt a többi lakóra gondolsz, saját tulajdon a 2 lakás, szerintem nekik semmi közük hozzá, hogy én mit csinálok a saját területemen :)
Engedély alatt olyasmire gondoltam, hogy önkormányzati engedély, vagy hasonló.
Egyébként én már hallottam arról, hogy valaki ilyet akart csinálni, de ő teljes 2 emeletet akart egybehozni. Csak nem tudom, hogy az az ügy hogy végződött.
Mert azt tudom, hogy adott emeleten egybe lehet bontani lakásokat. Boltív a közfalra, és kész. Erre már láttam is példát, így volt együtt 3 lakás egy emeleten.
De hogy ugyanez felfelé is megoldható-e...na ez a kérdéses :)
Van olyan panel-lakóház észak-Pesten ahol gyárilag lehet a lakáson belül felmenni az emeletre...de ez gyári.
Amúgy ezt nem fogják engedélyezni, csak az oldalfalat.Azt sem akárhol...
Kérdésedre válaszolva: Igen. megoldható. Ami szükséges hozzá:
-Építési engedély (ehhez: statikai engedély, kiviteli terv)
-Felelős műszaki vezető
-Hozzájárulás az épület ingatlankezelője részéről, mivel társasház, tehát az épületben lévő összes lakás tulajdonosa beleszólhat.
Csináltam már ilyet kivitelezőként két alkalommal, egyszer a 7. és 8. emelet között, és egyszer a magasföldszinti lakás lett összenyitva az alatta lévő üzlethelyiséggel(gyógyszertár).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!