Lehet jogsim "másfél" szemmel?
max hivatásost nem szerintem.
úgy működik, hogy a háziorvosod elküld szemészetre, ott adnak neked egy lapot, a háziorvos meg eldönti, hogy mit kezd vele, alkalmas vagy e autó vezetésre. szemüveges vagyok, elküldött engem is szemészetre. ott szépen mosolyogtam egy leányzóra, mondván, jogsihoz kell, és alapból ráírta a leletemre, hogy szemüveg nélkül alkalmas vagyok. max egy viszki lesz a háziorvosodnak, avgy a szemésznek
Nem túl rég volt hasonló kérdés. Ha az egyik szemed legalább 80%-os és a másik legalább 10%-os, akkor megkaphatod az "úrvezetőit"!
1. melléklet a 13/1992. (VI. 26.) NM rendelethez43
A közúti járművezetők egészségi alkalmasságának minimumkövetelményei és az egészségi alkalmasság elbírálásának szempontjai
1. LÁTÁS
1.2.1. Az egészségi alkalmasság akkor állapítható meg, ha a kérelmező megfelel a következő feltételeknek:
a) legalább 0,8-es-szükség esetén korrekciós lencsével segített - látásélességgel rendelkezik a jobbik és legalább 0,1-es látásélességgel rendelkezik a gyengébb szemre,
Itt az egész:
Harkonnen!
Az a hivatásos jogosítvány feltétele.
Az úrvezetői ez:
1.1.6. Az egyik szemre teljes funkcionális látásvesztést szenvedett vagy csak az egyik szemét használó kérelmező esetében az egészségi alkalmasság akkor állapítható meg, ha
a) legalább 0,5-ös - szükség esetén korrekciós lencsével segített - látásélességgel rendelkezik és
b) szemész szakorvos igazolja, hogy
ba) az egyik szemmel látás már elég hosszú ideje fennáll ahhoz, hogy lehetővé vált az alkalmazkodás, illetve
bb) a szem látómezeje normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!